Uutiset

Helsinki Grand Prix; Hanyu miesten johdossa, Virtanen 11:s

Helsingin Grand Prix´n toisen päivän aloitti vauhdikkaasti miesten lyhytohjelmakilpailu. Tuhansien japanilaisfanien kannustus siivitti kaksinkertaisen olympiavoittajan ja maailmanmestarin, Yuzuru Hanyun kauden parhaaseen suoritukseen pistein 106,69 ja ylivoimaiseen lyhytohjelmakilpailun voittoon.

Ohjelman jälkeen jää täyttyi fanien lahjoittamista Nalle Puh-pehmoleluista ja kukista, joita suomalaiset pikkuluistelijat keräsivät minkä ehtivät.

Hanyun ohjelman lennokkaat hypyt ja laadukkaat piruetit sujuivat leikiten Raul di Blasion musiikin tahtiin. Jäällä nähtiin muun muassa kaksi onnistunutta neloishyppyä.
-Olen todella iloinen suorituksestani. Minun täytyy kuitenkin harjoitella vielä lisää. Oloni ei ollut riittävän itsevarma hyppyihin lähtiessäni ja luisteluni kaipaa yhä enemmän vauhtia, Hanyu kertoi.

Toiselta sijalta huomenna luisteltavaan vapaaohjelmakilpailuun lähtee ennätyspisteitään roimasti parantanut Tšekin Michal Brezina, joka sai ohjelmastaan 93,31 pistettä. Täydellisesti onnistuneen ohjelman esittänyt 28-vuotias konkari oli aiheesta tyytyväinen.
–Viimein luistelussani näkyy tehty työ. Tuntuu hyvältä olla taas kärkikahinoissa mukana, viime kausina vaikeuksista kärsinyt Brezina sanoi.
–Luistelu ei ole enää koko elämäni, jolloin en stressaa siitä niin paljon, vuosi sitten naimisiin mennyt Brezina kertoi nauraen.

Kolmantena lyhytohjelmakilpailussa on Kiinan Boyang Jin 85,97 pisteellä. Jin kaatui harmittavasti Beatlesin tahtiin luistelemansa ohjelman neloislutz-yhdistelmän. Kaksinkertainen MM-pronssimitalisti avasi kilpailukautensa vasta nyt Helsingissä.

Suomen Valtter Virtanen epäonnistui lyhytohjelmassaan, josta hän sai 48,16 pistettä. Virtanen on kilpailussa sijalla 11.
–Tämä oli surkea esitys. Kun ensimmäinen hyppy-yhdistelmä ei onnistunut, itseluottamukseni romahti. Olen tällä kaudella panostanut luisteluun entistä enemmän ja paineet sekä itselleni, että valmennustiimille olivat kovat, Virtanen analysoi suoritustaan.

Lauantai jatkuu Helsingin Jäähallissa parien ja naisten vapaaohjelmakilpailulla. Miesten vapaaohjelmakilpailu käydään huomenna sunnuntaina 4.11.2018.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1819/gpfin2018/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024