Uutiset

Roman Galaylle ennätyspisteet Italiassa; Yuka Oriharan ja Juho Pirisen kilpauralle lupaava startti

Suomen Roman Galay venyi kauden avauskisassaan Italiassa nappisuoritukseen saavuttaen miesten kilpailun kuudennen sijan pistein 203,52. Pistesaalis on uusi miesten Suomen ennätys.

Galay ylitti myös molemmat, sekä lyhyt- että vapaaohjelman, MM-kilpailuihin vaadittavat teknisten pisteiden rajat.

Scorpionsin tahtiin vapaaohjelmansa luistellut Galay välytteli vahvaa hyppyosaamista ponnistamalla neljä minuuttia kestäneen ohjelmansa aikana yhteensä seitsemän kolmoishyppyä ja kaksi kaksoisakselia. Myös ohjelman piruetit pyörivät mallikkaasti.

– Ihan sairaan siisti fiilis! Oloni ei ollut ennen ohjelmaa mitenkään erityisen varma, mutta aina ennen jokaista hyppyä päätin, että nyt mä vaan teen sen ja hyvähän siitä sitten tuli. Koen, että olen viime kauden jälkeen kasvanut urheilijana ja osaan nyt käsitellä paremmin tunteitani ja ajatuksiani sekä itseäni psyykkisenä ja fyysisenä kokonaisuutena, mikä näkyy tason nousuna, Galay iloitsee. – Kauden päätavoitteinani ovat tietysti EM- ja MM-kilpailut, mutta eniten toivon, että pystyn nostamaan maailmalla Suomen miestaitoluistelijoiden tasoa. Haluan näyttää, että täältäkin tulee hyviä miesluistelijoita.

21-vuotias Galay palaa Italiasta suoraan arkeen ja Pietarissa odottavien koulutehtävien pariin. Mielessä kuitenkin siintää jo lokakuussa edessä oleva kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailu.

– Finlandia Trophy on ehdottomasti kauden siistein kisa. Kannustus siellä on ihan hullua. Ei sellaista fiilistä ole varmaan edes MM-kisoissa, Galay pohtii. 

Miesten kilpailun voiton vei Kiinan Boyang Jin 268,31 pisteellä. 

Oriharan ja Pirisen jäätanssiuralle onnistunut alku

Vasta neljä kuukautta yhdessä harjoitelleet jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen sijoittuivat Lombardia Trophyn sijalle 11 pistein 148,48. 

– Olemme kokonaisuutena ensimmäiseen kilpailuumme enemmän kuin tyytyväisiä. Vapaatanssi tänään oli ehdottomasti paras suoritus, minkä tähän paikkaan pystyimme tekemään. Luisteleminen tuntui ihanalta ja vapaatanssissa olimme jo paljon rytmitanssia rennompia, pari kertoo.

Oriharan ja Pirisen alkusyksy on tiivistahtinen ja pari kilpaileekin jo ensi viikolla Bratislavassa. 

Jäätanssikilpailun voittoon luistelivat Italian Charlene Guignard – Marco Fabbri pistein 202,10.

Kilpailun tulokset: http://www.fisg.it/upload/result/5020/index.html


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024