Uutiset

Stolt jäi niukasti MM-finaalista

Porvoon Taitoluistelijoita edustava Vera Stolt venyi hyvään suoritukseen taitoluistelun junioreiden MM-lyhytohjelmassa Tallinnassa. Kuitenkin ainoastaan 0,32 pistettä erotti 17-vuotiaan ensikertalaisen finaalista, johon selvisi 24 parasta luistelijaa. Stoltin pisteet 50,11 riittivät peräti 47 luistelijan joukossa sijalle 25.

Finaalipaikka oli suomalaisen tavoitteena, joten jääminen niukasti ulkopuolelle kirpaisi.

Stoltilla oli hallussaan kuitenkin teknisesti vaikea repertuaari. Hän avasi ohjelmansa vahvasti arvokkaalla kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmällä. Ohjelman teknistä pistesaldoa kasvattivat myös onnistunut kaksoisaxel ja kaksi nelostason piruettia. Pienet yksityiskohdat, kuten kolmoisritin alastulon ylikiertymä ja taivutuspiruetin jääminen vaikeustasolle kaksi, nipistivät hieman kokonaispistepottia.

– Minulla oli oikein hyvä fiilis luistella. Olen tyytyväinen ohjelmaan ja varsinkin yhdistelmään. Eniten harmittaa kuitenkin ritin alastulo, jossa en ollut tarpeeksi nopea sekä taivutuspiruetti, johon lähdin liian hitaasta vauhdista, Stolt analysoi.

Suomalainen voi olla ylpeä suorituksestaan äärimmäisen kovatasoisessa kilpailussa, jonka kärjessä on Venäjän Kamila Valieva 74,92. Teknisesti taitava Stolt on kehittynyt lyhyessä ajassa myös esiintyjänä ja on yksi lupaavista suomalaisista maajoukkueluistelijoista. Heti suorituksen jälkeen nuori suomalainen oivalsi tärkeän opin.

– Olen aiemmin yrittänyt kilpailutilanteessa liikaa. Tänään otin ihan rennosti ja rauhallisesti ja huomasin että vähempikin yrittäminen riittää.

Suomalaisittain MM-kilpailut päättyivät tähän, mutta jatkuvat finaaleilla lauantai-iltaan saakka.

Lyhytohjelman tulokset http://www.isuresults.com/results/season1920/wjc2020/SEG003.htmKaikki tulokset http://www.isuresults.com/results/season1920/wjc2020/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024