Uutiset

Törn-Partanen sijalle 15 EM-kisoissa

Jäätanssijat Cecilia Törn ja Jussiville Partanen pystyivät kirimään kovaan tavoitteeseensa ja nousivat lauantain vapaatanssissa EM-kisojen sijalle 15 yhteispistein 145,60.

Suomen pari oli lyhyttanssin jälkeen sijalla 16 mutta onnistui tyylikkäällä vapaatanssillaan nostamaan itsensä yhden sijan ylöspäin. Sijoittuminen EM-kisoissa 15 parhaan joukkoon oli Törn-Partasen oma tavoite.

– Vapaatanssissa pääsimme sille esittämisen tasolle, jota tavoittelimme. Olemme molempien ohjelmiemme hionnassa keskittyneet ennen EM-kisoja erityisesti siihen, että saamme niiden tunnelman välitettyä, että ohjelmamme ovat tanssia eivätkä vain teknistä suorittamista.

Suomalaisparin vapaatanssin elementteihin sisältyi muutama pikkuvirhe.

– Tiesimme jo luistellessamme, että pari horjahdusta tuli. Lisäksi yksi vapaatanssin nostoista on ongelmallinen, sitä muutamme ennen seuraavaa kilpailua.

Suomalaiset jäätanssiparit kilpailevat lähiviikkoina ahkerasti. Cecilia Törnin ja Jussiville Partasen on tarkoitus kilpailla seuraavan kerran kahden viikon päästä Italiassa. Kevään päätavoite on MM-kisoissa maaliskuun lopulla. Suomen MM-edustaja nimetään helmikuun loppupuolella.

EM-kisojen jäätanssin mestareiksi luistelivat ylivoimaisesti ja jo neljännen kerran peräkkäin Ranskan Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron. Voittopisteet 203,16 ovat parin uusi ennätys. EM-hopealle ja pronssi menivät Venäjälle, pareille Ekaterina Bobrova-Dmitri Soloviev, 187,13, ja Alexandra Stepanova-Ivan Bukin, 184,86.

 

EM-kilpailujen tulossivut


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024