Uutiset

Rahkamo-Kokko Suomen urheilun Hall of Fame kunniagalleriaan

Suomen urheilun Hall of Famen kunniagalleriaan nimettiin tänään Vuoden Urheilugaalassa Mikael Källman, Susanna Rahkamo ja Petri Kokko, Jani Sievinen, Kurt Wires ja Yrjö Hietanen.

Susanna Rahkamo-Petri Kokko ovat Suomen menestynein jäätanssipari. Jäätanssiparin nousujohteinen menestys arvokisoissa alkoi kuudennella sijalla Albertvillen Olympialaisissa 1992. Huippukaudellaan 1995 he voittivat Euroopan mestaruuden sekä ansaitsivat hopeaa MM-kilpailuissa. Tämän jälkeen he luistelivat vielä viisi vuotta ammattilaisena.

Rahkamo ja Kokko toimivat suomalaisen taitoluistelun uuden nousun tienraivaajina ja nostaen samalla yleisön mielenkiintoa lajia kohtaan. Luova pari jätti jälkensä myös kansainväliseen kehitykseen, kun heidän kehittämänsä Finnstep-tanssi hyväksyttiin arvokilpailujen pakollisten tanssien listalle. 

Lämpimät onnittelut!

Urheilumuseo nimeää vuosittain Suomen Hall of Fame -kunniagalleriaan sukupolviemme urheilun sankareita, jotka ovat kuuluneet lajissaan maailman huippuihin ja näin vaikuttaneet kansallisen identiteetin rakentumiseen. Suomalaista urheilua vielä seuraavatkin 100 vuotta.


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024