Uutiset

Valtter Virtanen yli 200 pisteen

Taitoluistelija Valtter Virtanen teki historiaa sunnuntaina Haagissa luistelemalla ensimmäisenä suomalaismiehenä yli 200 pistettä. Virtasen pistesaalis oli 200,10, vaikka hän sai vapaaohjelmassa viiden pisteen vähennyksen luistimen nauhan katkettua.

Valtter Virtanen, 30, todella hallitsi draaman kaaren Challenge Cupissa viikonvaihteessa Hollannissa.

Lauantaina hän luisteli flunssaisena uuden kansainvälisen ennätyksensä lyhytohjelmassa, mikä takaa hänelle pääsyn maaliskuun lopun MM-kisoihin.

Sunnuntain vapaaohjelmassa Virtanen aloitti ohjelman uransa ensimmäisellä puhtaalla neloistulpilla ja jatkoi siitä heti vauhdilla kolmoislutziin.

Hypyn aikana luistimen nauha katkesi. Virtanen joutui keskeyttämään ohjelmansa ja tiesi saaneensa siitä viiden pisteen vähennyksen. Mies kuitenkin vain sisuuntui rakentaessaan hätäsolmua.

– Tiesin, että katkenneen nauhan uudelleen solmiminen on riskipeliä, solmu voi luistaa.

Silti Virtanen ei lähtenyt varomaan, vaan nakutti uudelleen käynnistyneeseen ohjelmaansa kaikki aiotut hypyt, muun muassa komean kahden kolmoistulpin yhdistelmän. Myös kaikki piruetit olivat korkeinta laatutasoa.

Viiden pisteen vähennyksestä huolimatta hän keräsi ohjelmasta ennätystuloksensa 131,79. Yhteispisteet 200,10 veivät hänet kilpailussa pronssille.

Kilpailun voitti Ranskan Adrien Tesson, 2015,75 ja toiseksi sijoittui Italian Daniel Grassl, 210,42.

Aivan erityisesti Valtter Virtanen iloitsi hänelle vaikeimpien hyppyjen, neloistulpin ja kolmoislutzin varmistumisesta kesken kisakauden.

– Olen alkuvuoden kisarupeaman jälkeen muuttanut neloistulpin lähtöä, ja se ratkaisu tuntuu toimivan. Myös lutzit sujuvat nyt vaivatta. Axelin kanssa on omat ongelmansa, mutta eiköhän siihenkin ratkaisu löydy.

 

Tulokset

kuva: Marko Junttila


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024