Uutiset

Ensimmäiset PM-mitalit nuorten sarjoista

Suomi avasi taitoluistelun PM-kilpailuissa mitalitilin perjantaina. Vasta 14-vuotias Matias Lindfors voitti junioripoikien PM-pronssia, ja noviisisarjoissa Suomeen tuli neljä PM-mitalia.

Suomen taitoluistelumaajoukkueeseen keväällä nostettu Matias Lindfors luisteli Tanskan Hørsholmissa tällä viikolla käytävissä PM-kilpailuissa ensi kertaa juniorisarjassa. Tanskan tuliaiset olivat maistuvat, Lindfors otti junioripoikien pronssia yhteispistein 161,38.

Koronaepidemia näkyy taitoluistelun PM-kilpailuissa, osanottajia kaikissa sarjoissa on totuttua vähemmän. Junioripoikien kilpailuun osallistui kuusi luistelijaa Suomesta ja Ruotsista. Kärki oli kokeneempien Ruotsin edustajien, Andreas Nordebäck vei mestaruuden pistein 195,87 ja Casper Johansson otti hopeaa, 182,48.

Yksinluistelun noviisitytöissä ja -pojissa Suomi otti kaksoisvoitot.

Noviisityttöjen PM-voittaja on Lotta Artimo, 106,88, ja hopeamitalisti Amanda Eskelin, 104,88. Noviisipojissa Pohjoismaiden ykkönen on Matias Heinonen, 100,99, ja kakkonen Anton Erkama, 86,10.

Junioritytöissä Suomi näyttää olevan omaa luokkaansa. Suomen viisi luistelijaa ovat lyhytohjelman jälkeen sijoilla 1-5. Kilpailun kärjessä ennen lauantaina vapaaohjelmia on lappeenrantalainen Janna Jyrkinen, 60,57.

Lauantaina käynnistyvät myös naisten ja miesten kilpailut. Naisissa Suomea edustavat Linnea Ceder, Olivia Lisko ja Oona Ounasvuori, miehissä Valtter Virtanen ja Lauri Lankila.

Tulokset ja aikataulut: http://resultater.danskate.dk/Nordics2022/
Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=958xdA5H3hU
Kuvassa Matias Lindfors ja valmentaja Virpi Horttana.

To 27.1.2022
Taitoluistelun PM-kisat käynnistyivät Tanskassa

Taitoluistelun PM-kilpailut käynnistyivät torstaina Tanskan Hørsholmissa. Suomen junioritytöt ottivat lyhytohjelmassa peräti vitosjohdon, kärjessä on lappeenrantalainen Janna Jyrkinen. Junioripojissa helsinkiläinen Matias Lindfors on kolmantena. Molemmat kuuluvat taitoluistelun maajoukkueeseen.

Koronaepidemia näkyy vahvasti tämän vuoden PM-kilpailuissa. Pohjoismaisia osanottajia on kaikissa sarjoissa normaalia vähemmän, ja Nordic Open – seniori- ja juniorisarjat – on kerännyt vain harvoja kilpailijoita muista maista.

Juniorityttöjen sarja on kilpailun suurin, 21 osanottajaa. Suomi hallitsee sen kärkeä lyhytohjelman jälkeen selkeästi, kaikki Suomen luistelijat ovat kärkiviisikossa. Erinomaisen suorituksen tehnyt Janna Jyrkinen on ykkösenä pistein 60, 57 ja Iida Karhusen toisena, 52,58. Kolmannella sijalla on Petra Lahti, 50,33, neljäntenä Pihla Bergman, 49,06, ja viidentenä Rosa Reponen, 46,67.

Junioripoikien PM-kilpailu on Suomen ja Ruotsin maaottelu. Lyhytohjelmassa Ruotsi otti kaksoisjohdon, Andreas Nordebäck on ykkösenä pistein 65,83 ja Casper Johansson kakkosena, 65,71. Suomen Matias Lindfors on kolmantena, 61,37. Suomen toinen edustaja Arttu Juusola sijoittui lyhytohjelmassa viidenneksi, 41,31.

Myös noviiseissa Suomen luistelijat lähtevät vapaaohjelmiin kärjessä. Noviisitytöissä johdossa lyhytohjelman jälkeen on Amanda Eskelin pistein 39,99. Noviisipoikien lyhytohjelmakilpailun ykkönen oli Matias Heinonen, 37,55.

Kuvassa Suomen edustajat noviisityttöjen sarjassa


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024