Uutiset

Taitoluistelun MM-joukkue on nimetty

Suomen Taitoluisteluliitto on nimennyt joukkueen taitoluistelun MM-kilpailuihin Tukholmaan 22.–28.3.2021.

Jäätanssi: Juulia Turkkila-Matthias Versluis
Naiset: Jenni Saarinen
Miehet: Valtter Virtanen

Maiden tulee ilmoittaa osallistujat kilpailuun 1. maaliskuuta mennessä. Kansainvälinen Luisteluliitto puolestaan päättää 2. maaliskuuta kilpailujen lopullisesta kohtalosta. MM-kisoissa on jaossa valtaosa Pekingin talviolympialaisten maapaikoista.

Suomen joukkueeseen nimetyille Juulia Turkkilalle ja Matthias Versluisille MM-edustus on uran toinen. Vuonna 2019 jäätanssipari sijoittui 16:nneksi. Viime vuoden MM-kilpailut Montrealissa peruttiin koronapandemian vuoksi.

Oberstdorfissa harjoittelevalle Jenni Saariselle MM-edustus aikuisten sarjassa on uran ensimmäinen. Emmi Peltonen, joka oli Saarisen edellä kotimaisessa Season´s Best -tilastossa, ei kykene osallistuminen MM-kilpailuun jalkavammansa vuoksi.

– Harmittaa todella paljon. Olisin halunnut kilpailla, mutta jalkavammani ei ole ehtinyt kuntoutua ajoissa niin, että olisin ollut täydessä kilpailukunnossa, Peltonen sanoi.

Valtter Virtanen lunasti paikkansa MM-kisoihin annettuaan Kansainväliselle Luisteluliitolle virtuaalisen näytön vapaaohjelmastaan kaksi viikkoa sitten. Onnistunut luistelu toi hänelle puuttuvat tekniset pisteet, jotka ISU vaatii MM-kilpailuun osallistuvilta luistelijoilta. Virtaselle MM-edustus on uran neljäs.

Turkkila-Versluis http://www.isuresults.com/bios/isufs00101384.htm
Saarinen http://www.isuresults.com/bios/isufs00034234.htm
Virtanen http://www.isuresults.com/bios/isufs00007137.htm


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024