Uutiset

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu 27.-28.10.

Tiukkaakin tiukempi kamppailu paikoista muodostelmaluistelun MM-kotikilpailuihin käynnistyy viikonvaihteessa Espoossa, kun muodostelmaluistelijat kilpailevat ensimmäisessä SM-valintakilpailussa.

Suomen seniorisarjassa luistelee neljä lajin kärkeen kuuluvaa joukkuetta, mutta vain kaksi niistä edustaa Suomea huhtikuisissa MM-kilpailuissa Helsingissä. Siinä missä joukkueet antavat MM-näyttöjään pitkin talvea, odottaa yleisö kevään kilpailua jo malttamattomana. Kaksipäiväisen MM-tapahtuman liput myytiin loppuun tunnissa.

Ensimmäisessä valintakilpailussa joukkueet esittävät Metro Areenan jäällä molemmat uudet ohjelmansa. Esimakua kilpailukauteen saatiin jo Finlandia Trophy Espoossa, jossa joukkueet kilpailivat lyhytohjelmin. Ykköseksi tuolloin luisteli Marigold IceUnity.

HL:n Marigold IceUnity on hallitseva maailmanmestari, joka tavoittelee MM-paikkaa saavuttaakseen historiansa kuudennen MM-voiton.  Viime vuoden MM-nelonen ja kertaalleen maailmanmestaruuden voittanut HSK:n Team Unique tähtää myös täysosumaan. Samoilla ajatuksilla on kolminkertainen maailmanmestari HTK:n Helsinki Rockettes, joka lähtee nälkäisenä hakemaan kisapaikkaa vuoden tauon jälkeen. Nuorin joukkueista. ESS:n Lumineers, on kirinyt kiinni mestarien etumatkaa ja valmistautuu haastajaksi.

MM-paikat ratkeavat yhden paikan osalta SM-kilpailuissa maaliskuussa, sillä niiden voittaja saa kisapaikan.  Toisen paikan lunastaa parhaat Season´s Best pisteet kotimaisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa luistellut joukkue. SB-pisteiden tavoittelu päättyy 10. maaliskuuta.

Myös SM-juniorijoukkueet avaavat viikonloppuna kisakauden, jonka palkintona häämöttää paitsi Suomen mestaruusmitalit myös MM-kilpailut Neuchatelissa Sveitsissä. Hallitseva Suomen mestari ja viime kevään MM-edustaja Kaarinan Dream Edges ja toinen MM-edusta HTK:n Team Fintastic, saavat vastaansa kivikovat haastajat jo ensimmäisestä valintakilpailusta lähtien. Sarjaan osallistuu 12 joukkuetta.

Jännitystä tulevan viikonvaihteen valintakilpailuihin tuo myös SM-noviisien kauden aloitus. Noviisit kilpailevat kahdessa lohkossa, joista molemmissa on yhdeksän joukkuetta.

Viikonloppuna Espoossa kilpailee 35 joukkuetta ja niiden yli 700 luistelijaa.

Aikataulut ja muut lisätiedot http://www.hsk.fi/kilpailut

Luistelujärjestykset ja tulokset http://MLSMSVMK1_results

MM-kilpailujen valintakriteerit https://Arvokilpailuvalinnat

Live stream: www.skatingfinland.fi/live


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024