Uutiset

Marigold voittoon Eindhovenissa

Marigold IceUnity voitti odotetun ylivoimaisesti muodostelmaluistelun kansainvälisen Lumière Cupin lauantaina Eindhovenissa, sillä kovaa vastusta sillä ei kilpailussa ollut. Joukkue kiri kuitenkin kauden parhaaseen tulokseensa kokonaispistein 215,25, vaikka edellispäivän loukkaantumiset myllersivät kokoonpanoa.  

– Joukkue taisteli todella hyvin. Jätin kaksi luistelijaa, jotka perjantaina loukkasivat päänsä kuolemanspiraalissa, pois kisasuorituksesta. Priorisoin luistelijoiden terveyden, sillä päävammoilla ei ole syytä leikkiä. Joukkue joutui tietysti tässä tilanteessa tsemppaamaan todella tiukasti, mutta en lähde vaarantamaan kenenkään terveyttä enkä myöskään joukkueen turvallisuutta laittamalla toipilaita jäälle, valmentaja Anu Oksanen totesi.

Marigoldin veto Notre Damea kunnioittavasta ohjelmastaan sujui puhtaasti ja nosti joukkueen kauden kokonaistulosta yli 11 pisteellä.  

– Oli tärkeää, että saimme pistetason kohdalleen, kun meillä on kaudella ollut paljon epäonnista suorittamista ja oli sitä vielä perjantainakin. Tämä päivä kertoo kuitenkin, mihin Marigold parhaimmillaan pystyy, Anu Oksanen painotti.

Seniorisarjan toiseksi luisteli Ranskan Les Zoulous tuloksella 135,65 pistettä ja kolmanneksi Saksan Skating Grace 133,02 pisteellä.

Suomalaisille kaksoisvoitto junioreissa

Helsingin Luistelijoiden Musketeers piti ykköspaikkansa myös vapaaohjelmissa ja voitti Lumiere Cupin juniorisarjan kokonaispisteillä 189,32. Se otti huippupisteillä nimiinsä kauden kotimaisen kärkituloksen.

Musketeersin ohjelma Metamorphosis sujui puhtaasti ja toi vapaaohjelmakilpailun parhaat pisteet 62,16 myös komponenteista.

EsJt:n Valley Bay Synchro sukelsi onnistuneesti mielen syövereitä kuvaavaan teemaansa ja nousi onnistuneella vedollaan kilpailun toiseksi kokonaispistein 184,04. Joukkueen tekniset pisteet 57.70 olivat kilpailun korkeimmat. Kanadan Les Suprêmes Junior putosi espoolaisten taakse kolmanneksi pistein 181,74.

Kaarinan Dream Edgesille eivät tähdet tällä kertaa olleet kohdallaan. Joukkue eteni vahvasti ikiaikaisen muistomerkin Storhengen tarinaa kertovassa vapaaohjelmassaan aina toiseen läpimenoon asti, jossa kaatui kolme luistelijaa. Myös otteettomaan askelsarjaan osui kaatuminen.

Joukkue kokosi kuitenkin kokonaispisteet 165,97, jotka olivat tismalleen samat kuin Venäjän Zhemchuzhina-joukkueella. Lopullisen sijoituksen ratkaisi joukkueiden järjestys vapaaohjelmassa, josta venäläiset saivat 113,22 ja kaarinalaiset 105,99 pistettä. Näin Zhemchuzhina oli kilpailun neljäs ja Dream Edges viides.

Kilpailun tulossivu: http://results.lumierecup.com/4th/int/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024