Kilpailutiedotteet

Finlandia Trophy Espoo: Miehet ja parit aloittavat Challenger-sarjan kilpailun torstaina

26. kerran järjestettävä kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo avaa huipputaitoluistelukauden Espoossa 6.–9.10.2022. Kilpailu on yksi kymmenestä Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) Challenger-sarjan kilpailusta, jossa kilpaillaan yksinluistelussa, pariluistelussa ja jäätanssissa. Tämän lisäksi Finlandia Trophy Espoossa järjestetään muodostelmaluistelun lyhytohjelmakutsukilpailu ja kolmatta kertaa myös Special Olympics -sarjan kilpailu.

Suomella on kaksi edustajaa miesten sarjassa: Valtter Virtanen ja Makar Suntsev. Molemmat miehet ovat olleet erittäin tasaväkisiä tällä kaudella ja kilpailun odotetaan olevan tiukka heidän välillään. Tammikuussa Espoo Metro Areenalla kilpaillaan Euroopan mestaruuksista ja Suomella on miesten sarjaan yksi paikka. Sekä Virtanen että Suntsev ovat ylittäneet EM-kilpailuun vaaditut tekniset pisterajat tällä kaudella ja kaksikon kamppailu EM-paikasta jatkuu Finlandia Trophy Espoossa.

Kuusinkertainen suomenmestari Valtter Virtanen teki uudet lyhytohjelman ennätyspisteensä 69,34 syyskuussa kauden aloituskilpailussaan CS Nebelhorn Trophyssa. Kokenut 35-vuotias luistelija kilpailee Finlandia Trophyssa uudella vapaaohjelmallaan, joka on tehty viime kauden ohjelmaa vaikeammaksi.

– Olen saanut lisää itseluottamusta Nebelhorn Trophyn jälkeen, sillä aion yrittää neloistulppia jälleen tänä viikonloppuna vapaaohjelmassani. Meille on todella hyvä kilpailu tulossa EM-paikasta ja Makar saa kyllä laittaa kaiken peliin, Virtanen sanoo.   

Seniorisarjassa toista kautta kilpaileva Makar Suntsev on tehnyt myös omat lyhytohjelman ennätyspisteensä tällä kaudella. Syyskuussa junioreiden Grand Prix -sarjan osakilpailussa Riikassa 18-vuotias luistelija ansaitsi lyhytohjelmallaan pisteet 67,11. Suntsev lähtee kilpailuun nauttimaan luistelusta.

– Tavoittelen tietysti paikkaa tammikuun kotikisoista, mutta yritän olla ylimiettimättä sitä. Teen oman parhaani ja katsotaan mihin se riittää, Suntsev toteaa.

Finlandia Trophy Espoo alkaa 6.10.2022 klo 13.00 Special Olympics -kilpailulla. Päivä jatkuu pariluistelun lyhytohjelmakilpailulla ja ensimmäisen kilpailupäivän päättää miesten lyhytohjelmakilpailu klo 17.30.

Finlandia Trophy Espoo -sivut: https://www.finlandiatrophy.com/fi/

Tulokset: https://www.figureskatingresults.fi/results/2223/CSFIN2022/index.htm

Live Stream: https://www.finlandiatrophy.com/fi/2022/10/05/nain-seuraat-kilpailuja-eri-kanavissa/


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024