Kilpailutiedotteet

Janna Jyrkinen upeasti MM-finaaliin

Taitoluistelun maailmanmestaruuskilpailut käynnistyivät tänään Japanin Saitamassa. Suomea ensimmäistä kertaa MM-tasolla edustava Janna Jyrkinen luisteli onnistuneen lyhytohjelman ja on sijalla 21 pistein 56,06. Sijoitus takasi Jyrkiselle paikan vapaaohjelmakilpailuun, johon jatkaa lyhytohjelmakilpailun 24 parhaiten sijoittunutta luistelijaa.

Lappeenrannassa harjoitteleva Jyrkinen oli hyvillä mielin ohjelmansa jälkeen.

–  Isoin tavoitteeni tänään oli saavuttaa paikka vapaaohjelmakilpailuun ja se toteutui. Olenkin tosi iloinen, että pääsen kilpailemaan vielä toistamiseen täällä. Vapaaohjelmassa tavoitteenani on tehdä parhaani ja nauttia luistelusta, Jyrkinen kertoi.

Ensimmäistä kauttaan senioritasolla kilpaileva 16-vuotias Jyrkinen loisti ohjelmassaan erityisesti yhdistelmä- sekä taivutuspirueteissa, jotka arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle. Jyrkinen avasi ohjelmansa lennokkaalla kaksoisaxelilla, mutta kolmoisflippiin sekä kolmoislutz-kolmoistulppiin osui tällä kertaa pientä epäpuhtautta hyppyjen jäätyä hieman vajaiksi kierroksiltaan.

Kilpailua lyhytohjelman jälkeen johtaa vauhdikkaan ja virheettömän lyhytohjelman Janet Jacksonin tahtiin luistellut Japanin Kaori Sakamoto pistein 79,24. Toisella sijalla on Etelä-Korean Haein Lee pistein 73,62 ja kolmantena Japanin Mai Mihara 73,46 pisteellä.

Naisten vapaaohjelmakilpailu luistellaan perjantaina 24.3.2023.

Tulokset http://www.isuresults.com/results/season2223/wc2023/

Kuvassa koreografi Adam Solya, Janna Jyrkinen ja valmentaja Marina Shirshova


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024