Kilpailutiedotteet

Iida Karhunen loisti junioreiden GP-sarjassa

14-vuotias Iida Karhunen siirtyi suomalaisnaisten taitoluistelun kauden tilastokärkeen luistelemalla junioreiden Grand Prix -sarjassa Puolassa yhteispisteet 173,75. Niillä hän oli kovakärkisessä kilpailussa seitsemäs.

Lappeenrantalainen koulutyttö näytti iskukykynsä jo lyhytohjelmassaan, josta hän keräsi varmalla suorituksellaan 57.53 pistettä ja sijoittui osion yhdeksänneksi.

– Normaalihyvä suoritus. Keskityin ohjelmassa vain omaan tekemiseeni, sanoi tuolloin ensi kertaa arvostettua junioreiden Grand Prix -jäätä tunnustellut Iida Karhunen.

Lyhytohjelmassaan Karhunen jäi harmittelemaan ainoastaan yhtä bravuurielementeistään, ohjelman alkuun sijoitettua kolmoislutzin ja kolmoistulpin yhdistelmää, jossa jälkimmäinen hyppy jäi vartin vajaaksi. Vapaaohjelmassaan hän korjasi virheen.

Huhtikuussa 14 vuotta täyttänyt juniorityttö leiskautti vapaaohjelmansa alkuun rikkeettömän kolmoisflipin ja kolmoistulpin yhdistelmän ja jatkoi energistä suorittamistaan muun muassa kahdella komealla kolmoislutzilla, joista toinen aloitti kolmen hypyn sarjan.

– Sain lisävoimaa, kun kuulin jäälle ihmisten lähtevän taputtamaan. Tuntui, että tänään minulta onnistuu kaikki.

Keväällä taitoluistelun maajoukkueeseen valittu Iida Karhunen ylsi vapaaohjelmaosiossa kuudenneksi ja oli kokonaiskilpailussa seitsemäs. Hänen Puolan Gdanskissa keräämänsä yhteispisteet 173,75 ovat Suomen naisten kausitilastossa selkeästi kovin tulos. Tilastokakkonen on junioreiden Grand Prix -jäillä nähty Nella Pelkonen pistein 153,98.

Karhunen jatkaa junioreiden GP-sarjassa jo parin viikon päästä Italiassa. Sinne lappeenrantalaisen Marina Shirshovan valmennettava sanoo valmistautuvansa entistä nälkäisempänä.

– Vaikka juuri nyt tuntuu tosi hienolta, ei tämä syksy ole yhdestä onnistuneesta kisasta kiinni.

Tyttöjen kilpailun Puolassa voitti Karhusen tapaan tänä syksynä GP-sarjaan ensi kertaa totutteleva japanilainen Mao Shimada huikein yhteispistein 217,68. Japanin panos oli kisassa vahva, sillä kakkospaikan toisena yli 200 pisteen kokoajana otti Mone Chiba, 205,82.

Tulokset


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024