Kilpailutiedotteet

Jyrkinen ja Suntsev luistelivat 1. SM-valintakilpailun voittoon

Yksinluistelun 1. SM-valintakilpailu huipentui vapaaohjelmiin: Naisten sarjan voittajaksi nousi Janna Jyrkinen, miesten voitto Makar Suntseville.

Yksinluistelun 1. SM-valintakilpailu kilpailtiin viikonloppuna 15.–16.10.2022 Oulun Energia Areenalla. Kilpailu huipentui sunnuntaina vapaaohjelmiin.

Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Janna Jyrkinen vei naisten kilpailun voiton pistein 163,26. Seniorisarjassa tällä kaudella debytoineen Jyrkisen hyppyihin sattui lauantaina käydyssä lyhytohjelmassa virheitä, jotka rokottivat 15-vuotiaan pistesaalista jättäen hänet lyhytohjelmakilpailun kahdeksannelle sijalle. Vapaaohjelman hypyt sujuivat kuitenkin mallikkaasti, ja Jyrkinen ansaitsi siitä kauden parhaan tuloksensa 117,39.

– Olen todella tyytyväinen, että pystyin huonon lyhytohjelman jälkeen tekemään hyvän vapaaohjelman. Tavoitteenani oli saavuttaa paikka SM-kilpailuihin ja se onnistui. Tämä oli hyvä kisa ja olen onnellinen, Jyrkinen sanoi.

Lyhytohjelmassa neljänneksi sijoittunut Espoon Jäätaitureiden Olivia Lisko nousi kokonaiskilpailun toiselle sijalle pistein 155,17. Kolmanneksi luisteli Liskon seurakaveri Minja Peltonen, 154.69. Lyhytohjelman jälkeen johdossa olleen Espoon Taitoluisteluklubin Oona Ounasvuoren vapaaohjelman hyppyihin sattui harmillisia virheitä, jotka pudottivat hänet kokonaiskilpailussa neljännelle sijalle pistein 151,29. Lyhytohjelman toinen, Oulun Luistelukerhon Selma Välitalo sijoittui lopputuloksissa viidenneksi pistein 146,69.

Seniorimiesten kilpailun voitto Makar Suntseville

Kotkan Taitoluistelun 18-vuotias Makar Suntsev voitti miesten kilpailun pistein 181,73. Suntsev aloitti vapaaohjelmansa kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmällä, mutta ohjelman toiseksi elementiksi suunniteltu kolmoisaxel päätyi jään pintaan. Kolmoislutz ja yli kymmenen pistettä pottiin tuonut kolmoissalchow-oiler-kolmoissalchow-yhdistelmä onnistuivat sen sijaan hienosti.  

– Vapaaohjelmasta jäi hyvä fiilis ja hienoa, että pääsin yrittämään taas kolmoisaxelia. Olen myös tyytyväinen istumavaihtopiruettiin, josta sain vihdoin läpi vaikeimman nelostason. Lähden hyvillä mielin toiseen valintakilpailuun, Suntsev kertoi.

Toiseksi sijoittui lyhytohjelman jälkeen Suntsevin kintereillä ollut Porin Taitoluistelun Arttu Juusola tuloksella 155,79 ja kolmanneksi Järvenpään Taitoluistelijoiden Aaron Hirsimäki pisteillä 89,41.

Tiukka taisto juniorinaisten kilpailussa

Juniorinaisten voittajakolmikko kävi tiukkaa taistoa kärkisijasta. Lopulta vapaaohjelman ja kokonaiskilpailun voiton vei Espoon Jäätaitureiden Petra Lahti 152,72 pisteellä. Toiseksi sijoittui Tapparan Taitoluistelun Rosa Reponen 150,55 pisteellä, ja kolmanneksi lyhytohjelman jälkeen johdossa ollut Espoon Jäätaitureiden Lotta Artimo pistein 146,10.

Keravan Luistinseuran Matias Heinonen voitti juniorimiesten kilpailun pisteillä 137,66. Toiseksi sijoittui Helsingin Taitoluisteluklubin Anton Erkama 117,68 pisteellä, ja kolmanneksi VG-62 Taitoluistelun Severi Varpio pistein 92,32.

Yksinluistelun 1. SM-valintakilpailun tulokset:

http://juhani.exdecfinland.org/~olk/SM-Valintakilpailu-Oulu-2022/


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024