Kilpailutiedotteet

Suomalaisille hopeaa ja pronssia lyhytohjelmasta Lake Placidissa

Suomen joukkueet ovat vahvoilla kilpailussa muodostelmaluistelun MM-kullasta Lake Placidissa. Helsinki Rockettes luisteli perjantaina lyhytohjelmissa toiseksi ennätyspistein 78,61. Myös Team Unique ylsi kauden parhaisiin pisteisiinsä 76,13 ja lähtee vapaaohjelmiin kolmantena. Hallitseva maailmanmestari Kanadan Les Suprêmes johtaa kilpailua 79 pisteellä.

Team Finland 2 -joukkue Helsinki Rockettes johtaa lajin tulostilastoja tältä kaudelta ja tavoittelee kirkastusta viime kauden MM-pronssilleen. Joukkue luisteli lyhytohjelmakilpailun viimeisenä ja teki ohjelmastaan Breath teknisesti taidokkaani ja tarkan vedon, joka palkittiin myös esittämisestä kiitettävin pistein.

Valmentaja Kaisa Arrateig näki joukkueensa luistelussa rauhan ja voiman.

– Ensimmäiset hetket hengitin ohjelman henkäysten mukana, mutta sen jälkeen sain vain nauttia. Kun joukkue näinkin jännittävässä tilanteessa pääsee omaan kuplaansa ja onnistuu, se kertoo huippu-urheilijoista, jotka ovat valmistautuneet hyvin.

Ohjelmassa oli valmentajan mukaan paljon hyvää, mistä kertovat myös kauden ennätyspisteet.

– Olisiko ehkä tarvittu hieman lisää volyymia, mikä olisi tuonut alkuun lisää vauhtia, mutta toisaalta myllyt pyörivät hyvin ja nähtiin ihanaa liukua. Joka tapauksessa olemme tulokseen tyytyväisiä ja lähdemme kohti uutta päivää. Erot ovat pieniä ja lauantai on ratkaiseva päivä.

Team Finland 1 -joukkue Team Unique saavutti onnistuneella suorituksellaan roimasti parantuneet ennätyspisteet ja kolmannen sijan. Vahva veto ohjelmasta It ain´t over saavutti suunnitellut tekniset tasot ja toi korkeat pisteet sekä teknisestä laadusta että esittämisestä.

Valmentaja Mirjami Penttinen kertoi olevansa erittäin ylpeä joukkueensa suorituksesta.

– SM-kulta oli meille tunteellinen voitto, ja siitä syntyi jopa paniikki edessä olevasta MM-matkasta. Siitä saimme koottua itsemme suoritukseen, joka oli todella rento ja keskittynyt. Parasta oli nähdä, miten joukkueella oli jäällä yhdessä aidosti kivaa. Luistelusta puuttui kaikki puristus.

Valmentaja Mirjami Penttinen toteaa joukkueen vapaaohjelman olevan todella hyvä.

– Lähtökohdat vapaaohjelmien päivään ovat hyvät. Olisi mahtavaa, jos pisteet riittäisivät pronssiin, mutta katsotaan, miten käy. Nautimme kilpailusta joka tapauksessa.

Lyhytohjelmien kolme parasta palkittiin pikkumitalein perjantai-iltana. Vapaaohjelmat luistellaan MM-jäällä lauantaina. Suomella on pienten piste-erojen ansiosta täydet mahdollisuudet jopa kaksoisvoittoon.

Kilpailusivut: https://www.usfigureskating.org/event/isu-world-synchronized-skating-championships-2023

Tulokset: https://results.isu.org/events/fsevent00113614.htm

Vapaaohjelmat nähdään suorana YLE Areenassa.

Kuva Helsinki Rockettesista: Ville Levijärvi


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024