Kilpailutiedotteet

Yuka Orihara ja Juho Pirinen starttasivat vahvasti Japanin GP:ssä

Yuka Oriharan ja Juho Pirisen vauhdikas rytmitanssi vei suomalaisparin pistein 66, 47 yhdeksännelle sijalle Japanin Sapporossa luisteltavassa Grand Prix -kilpailussa.

Japanin Asakassa syntynyt Yuka Orihara ja Lappeenrannassa kasvanut Juho Pirinen ovat tehneet yhteistyötä keväästä 2019 alkaen. Tänä syksynä kaksikko saa kokeilla taitoluistelun kovaa kilpailutasoa, Grand Prix -sarjaa. Pari kilpailee tänä viikonloppuna sarjaan kuuluvassa NHK Trophyssa Sapporossa ja on mukana viikon päästä Espoossa luisteltavassa GP-kilpailussa.

– Onhan tämä huikea steppi urallamme, pääsemme näyttämään osaamistamme ja samalla ehkä myös kapuamaan kohti maailman kärkeä. Olemme järjettömän onnellisia tästä mahdollisuudesta, Juho Pirinen tilitti tunnelmia.

Suomen maajoukkueeseen kuuluva pari kiitti mahdollisuudesta esittämällä Sapporon jäällä säkenöivän ja samalla teknisesti varman rytmitanssin, jossa sekä twissel-käännösten sarja että tanssinosto olivat korkeinta mahdollista vaikeustasoa.

– Hyvä veto meiltä, vaikka pientä epätarkkuutta joihinkin elementteihin jäi emmekä ihan yltäneet kauden parhaisiin pisteisiin. Oli ihana luistella, yleisöä oli runsaasti ja meille merkitsi paljon sekin, että saimme luistella Yukan synnyinmaassa. Se myös hauskasti kerrottiin kuulutuksessa, tätä nykyä Helsingissä asuva ja treenaava pari kertoi.

Sapporossa rytmitanssin osion voittivat kanadalaiset Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Soerensen pistein 85,66. Vapaatanssikilpailu käydään lauantaina klo 9.50 Suomen aikaa alkaen.

Tulokset


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024