Kilpailutiedotteet

Finlandia Trophy Espoo: naisten lyhytohjelmakilpailun tulokset

Finlandia Trophy Espoo jatkui lauantaina naisten lyhytohjelmakilpailulla. Suomella oli kilpailussa neljän naisen edustus. 

Linnea Cederin sädehtivä lyhytohjelma toi 56,19 pisteellä yhdeksännen sijan. Cederin erittäin laadukkaat ja vaikeat piruetit sekä askelsarja hurmasivat espoolaisyleisön. Kolmoisflippiin osunut kaatuminen rokotti hieman pistesaalista.

– Jännitti, mutta oli ihanaa päästä luistelemaan kotiyleisön edessä. Kaatuminen toki harmittaa, mutta kokonaisuutena olen tyytyväinen ohjelmaan. Tämä oli vasta puolet suorituksesta. Huomenna lähden vapaaohjelmaan täysillä ja pyrin korjaamaan tämän päivän virheet, Linnea Ceder kommentoi.

Finlandia Trophy Espoon ensikertalainen Nella Pelkonen loisti lyhytohjelmassaan ja keräsi 55,44 pistettä. 17-vuotias tamperelainen lähtee vapaaohjelmakilpailuun sijalta 10. Pelkosen ohjelma sujui lähes virheittä. Ohjelman kaikki piruetit arvioitiin korkeimmalle eli nelostasolle ja myös hyppyelementit sujuivat lennokkaasti.

– Yritin ensimmäistä kertaa kilpailussa kolmois-kolmois-hyppy-yhdistelmää. Alastulon ’step out’ jäi hiukan harmittamaan. Olen kuitenkin todella tyytyväinen, että sain sen alastulolle enkä kaatunut. En malta odottaa, että pääsen huomenna pistämään vielä paremmaksi, Pelkonen kertoi.

Suomen joukkueen kuopus, 15-vuotias Janna Jyrkinen luisteli sijalle 12 pistein 53,75. Jyrkinen esitti vahvan lyhytohjelman, jonka tähtihetkiin kuului laadukas nelostasolle arvioitu askelsarja sekä jalanvaihdollinen yhdistelmäpiruetti ja lentävä vaakapiruetti. 

– Kokonaisuutena tämä oli hyvä suoritus, vaikka parannettavaa vielä jäi. Yleisön kannustus oli todella kovaa enkä ole ennen kokenut tällaista, kilpailun ensikertalainen kertoi.

Oona Ounasvuori jatkaa vapaaohjelmakilpailuun sijalta 17 pistein 45,31. Ohjelman kolmoisflipin jääminen yhteen kierrokseen jätti elementin pisteittä, mikä vaikutti suuresti kokonaispisteisiin. 

– Nautin paljon luistelemisesta ison kotiyleisön edessä. Viime vuodesta tiesin jo mitä odottaa, mutta kannustuksen määrä yllätti silti positiivisesti. Ohjelman epäonnistumiset jäivät harmittamaan, mutta huomenna on uusi päivä, Ounasvuori sanoi.

Lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtaa Etelä-Korean Yelim Kim 71,88 pisteellä. 

– Olen todella tyytyväinen suoritukseeni. Askelsarjaan osui pieni virhe, mutta muuten ohjelma oli lähes täydellinen, Kim iloitsi.

Georgialainen Anastasiia Gubanova sijoittui lyhytohjelmassa toiseksi 68,03 pisteellä. Kolmantena vapaaohjelmaan jatkaa eteläkorealainen Chaeyeon Kim pistein 67,84.

Huomenna kilpailu jatkuu klo 13.00 jäätanssin vapaatanssilla ja naisten vapaaohjelmalla.

Finlandia Trophy Espoo -sivut: https://www.finlandiatrophy.com/fi/ 
Tulokset: https://www.figureskatingresults.fi/results/2223/CSFIN2022/index.htm


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024