Kilpailutiedotteet

Muodostelman junioreiden MM-kilpailut alkavat perjantaina

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic ja Kaari Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior kilpailevat 10.–11. maaliskuuta Suomen edustajina muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Angersissa Ranskassa. Team Fintastic tähtää kilpailussa kolmanteen peräkkäiseen MM-kultaan. Dream Edges Junior on MM-jäällä historiassaan kolmatta kertaa.  

Team Fintastic lähtee kilpailuun Team Finland 1 -joukkueena. Kaikkiaan 25 luistelijan joukkueessa on jo viime vuonna maailmanmestaruuteen yltäneitä luistelijoita mutta myös ensikertalaisia. Kapteeni Joanna Kyber on ainoana luistelijana ollut voittamassa jo joukkueen ensimmäistä MM-kultaa vuonna 2020.  

Valmentaja Laura Spiridovitsh vahvistaa, että tuloksellinen tavoite on maailmanmestaruuden uusiminen, onhan joukkue tällä hetkellä kansainvälisen rankingin kärjessä.  

– Kisaan valmistaudutaan kuitenkin vain omaan tekemiseen keskittyen. Suoritushetkellä luistellaan ohjelmat päämäärätietoisesti, huolellisesti ja voimakkaalla tunteella. Lopputulos on sitten toivottavasti se, mitä tavoittelemme. 

Laura Spiridovitsh on itse lajin MM-mitalisti ja kokenut valmentaja, mutta nyt hän on ensimmäistä kertaa vastuuvalmentajana MM-kilpailuissa. Maajoukkuepaikka on hänestä todella hieno saavutus ja upea etappi hänelle omalla urallaan.  

– Kun MM-paikka kolmansissa valinnoissa selvisi, tunsin suunnatonta ylpeyttä joukkueesta. Olemme tehneet Fintasticin kanssa todella kovasti töitä, Spiridovitsh kertoo.  

Dream Edges Junior muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa. Kuva Ville Vairinen.

Team Finland 2 -joukkueena Ranskaan lähtevä Dream Edges Junior osallistuu kolmatta kertaa MM-kilpailuihin, mutta nykyisen kokoonpanon kaikki luistelijat ovat ensikertalaisia MM-jäällä. Suurin osa 23 luistelijasta on mukana junioreissa vasta toista kautta.  

– Joukkue on innoissaan, sillä kauden päätavoitteisiin kuului MM-paikka. Olemme taitavia ja pystymme kovaan tasoon, vaikka olemmekin vielä nuori joukkue, vastuuvalmentaja Tiina Turunen luonnehtii.  

Valmentaja luottaa joukkueensa mahdollisuuksiin.  

– Kun saamme toteutettua oman parhaan perustekemisen, uskon, että olemme mitalitaistossa mukana niin kuin kauden kansainvälisissä kilpailuissa tähänkin asti. Samoja joukkueitahan on MM-jäälläkin.  

Tiina Turunen on myös moninkertainen MM-mitalisti ja kokenut valmentaja, mutta vastuuvalmentajana MM-kisoissa hänkin on ensimmäistä kertaa.  

– On ihana lähteä kisaamaan näiden luistelijoiden kanssa, sillä kaikki ovat uuden edessä ja saavat nyt kokea MM-kilpailut ja niiden tunnelman. Sitä odotan eniten.  

Molemmat valmentajat ennakoivat tiukkaa kilpailua mitaleista, sillä kansainvälinen kärki on tasainen. Suomalaisten kovimpia kilpakumppaneita ovat Yhdysvaltain ja Kanadan joukkueet.  

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuihin osallistuu 23 joukkuetta. Yhdysvaltoja edustavat Lexettes ja Skyliners ja Kanadaa Les Suprêmes Junior ja Nexxice Junior. Joukkueet ovat olleet mitaleilla kauden kansainvälisissä kilpailuissa. 

Kilpailut alkavat perjantaina lyhytohjelmakilpailulla.  

Kuvat: Ville Vairinen

Tulokset  

Live-lähetykset


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024