Kilpailutiedotteet

Helsinki Rockettes ykkönen Sveitsissä

Neuchâtel Trophy 2023 käynnisti muodostelmaluistelun Challenger-sarjan viikonvaihteessa Sveitsissä. Ylivoimaisen voiton kilpailussa luisteli Helsinki Rockettes yhteispistein 234,06. Marigold IceUnity varmisti Suomelle kaksoisvoiton yhtä vahvalla hopeatilallaan yhteistuloksella 218,27 pistettä.

Ensimmäisen Challenger-kilpailun kärkisijoista kävivät kisaa Suomen ja Yhdysvaltojen joukkueet. Vielä lyhytohjelmissa tilanne oli tasaväkinen. Helsinki Rockettes johti 77,52 pisteellä, Marigold IceUnity oli toinen 72,18 pisteellä ja Yhdysvaltojen Teams Elite kolmas 71,04 pisteellä. Toinenkin Yhdysvaltojen joukkueista Skyliners oli vain reilun pisteen päässä kotimaisista kilpasiskoistaan.

Sekä Helsinki Rockettes että Marigold IceUnity saivat lyhytohjelmistaan kauden parhaat pisteensä.

Vapaaohjelmissa ja niiden myötä tuloksissa erot kärkijoukkueiden välillä kasvoivat. Suomalaiset olivat omilla lukemillaan, sillä Helsinki Rockettes saavutti pisteet Requiem-vapaaohjelmallaan tuloksen 156,54, ja Marigold ohjelmastaan The Elements 146,09 pistettä. Kolmannaksi noussut Skyliners jäi Marigoldin taakse lähes 14 pisteellä.

Koko kilpailun onnistuneesti vetäneen Helsinki Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig luonnehti joukkueensa suorituksia kumpanakin päivänä yksinkertaisesti hienoiksi.

– Lyhytohjelmapäivänä sain vain nauttia jo suorituksen aikana joukkueen onnistuneesta luistelusta. Vapaaohjelmansa joukkue luisteli rohkeasti. Erityisesti esittäminen ja kontakti olivat vahvoja. Taitoa elementteihin tulee koko ajan lisää, joskin tässä kohtaa kautta on vielä parannettavaakin, hän summasi.

Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen piti joukkueensa suorituksia hyvinä, vaikka parantamisen varaa jäikin.

– Lyhytohjelmaan osui kaatuminen, joka vei muutaman pisteen automaattisesti. Vapaaohjelmaan tuli muutamissa elementeissä läheltä piti -tilanteita, mutta joukkue selvitti ne hyvin. Pisteemme olivat suoritusten mukaisia. Nyt vain treeniä kohti tulevia kilpailuja, sillä tiedän joukkueen pystyvän parempaan, hän totesi.

Team Fintastic nousi voittoon

Junioreissa suomalaisilla oli lyhytohjelmien jälkeen kaksoisjohto. Ensimmäisen sijan vei puhtaalla vedollaan Kaarinan Dream Edges Junior tuloksella 70,45 pistettä ja toiseksi luisteli pistein 67,53 Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic, jonka suoritukseen osui kaksi kaatumista.

Sunnuntaihin toiselta sijalta kilpailuun lähtenyt Team Fintastic nousi voittoon puhtaasti sujuneella ohjelmallaan Human – the world within, jonka ansiosta kokonaistulos nousi 193,57 pisteeseen. Dream Edges oli lopputuloksissa kolmas tuloksella 188,77 pistettä. Joukkueen ohjelmaan Well-oiled Machine osui tällä kertaa kaksi kaatumista. Toiseksi kilpailussa nousi USA:n Teams Elite pistein 191,88.

Kokonaispisteet ovat molemmille suomalaisille juniorijoukkueille kauden parhaat.

Sekä senioreissa että junioreissa kilpailuun osallistui kymmenen joukkuetta.

Tulokset: http://skating.ch/neuchatel-trophy_2023/NT_2023/


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024