Kilpailutiedotteet

Janna Jyrkinen Ranskan Grand Prix’n 12:s.

Janna Jyrkinen sijoittui kovatasoisessa Ranskan Angersissa käydyssä Grand Prix -kilpailussa sijalle 12 kokonaispistein 125,92.

Lappeenrannan Taitoluistelijoita edustava Jyrkinen sai kaudelle 2023–2024 paikan kahteen Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) Grand Prix -sarjan osakilpailuun. Näistä ensimmäinen, Grand Prix de France, luisteltiin 3.–4.11.

Jyrkisellä oli epäonnea etenkin lyhytohjelmassa, jossa hänelle sattui harmillisia virheitä hyppyelementeissä. Vapaaohjelma oli kokonaisuutena lyhytohjelmaa ehjempi, mutta sisälsi lyhytohjelman tavoin helpotuksia hypyissä sekä yhden kaatumisen, jotka jättivät lappeenrantalaisen kauas hänen edellisessä kilpailussaan Finlandia Trophy Espoossa nähdyn suorituksen teknisestä tasosta.

– Olen todella pettynyt. Minulla on menossa haastava aika harjoituksissa ja myös kilpailuissa, mutta kaiken kaikkiaan Grand Prix de France oli hyvää kokemusta ja jatkan tästä vaan eteenpäin. Kun palataan kotiin, aiomme jutella valmennustiimini kanssa ja valmistautua Espoon GP-kilpailuihin. Sitten Espoossa haluan näyttää parhaani, Janna Jyrkinen kommentoi kilpailun jälkeen.

Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Isabeau Levito kokonaispistein 203,22. Toiseksi luisteli Belgian Nina Pinzarrone 198,80 pisteellä. Japanin Rion Sumiyoshi sijoittui kolmanneksi kokonaispistein 197,76.

Seuraavan kerran Janna astuu GP-jäälle kotiyleisön edessä Espoo Metro Areenalla 17.­ marraskuuta luisteltavassa naisten lyhytohjelmakilpailussa.

Tulokset

Kuva: Santtu Jaakkola

Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024