Kilpailutiedotteet

Team Unique vei voiton muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailussa Helsingissä

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu käytiin 4.–5.11.2023 Helsingin jäähallissa. 

SM-senioreiden kärkitaistelu oli äärimmäisen tiukkaa, sillä kilpailun kolme parasta joukkuetta mahtuivat tasan yhden pisteen sisään. Ilta oli tapahtumarikas, kun SM-senioreiden vapaaohjelmakilpailun pisteet muuttuivat tarkistuksen yhteydessä, mikä johti kilpailun kahden kärkijoukkueen sijoitusten vaihtumiseen.

Lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtanut Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique jäi tiukassa vapaaohjelmataistossa toiseksi, mutta voitti kokonaiskilpailun pistepotilla 211,92. Joukkueen Lacrime d’Amore -vapaaohjelma soljui kauniisti alusta loppuun.

­– Jäi hyvä fiilis. Joukkue teki kaksi normisuoritusta. Kilpailu on kuitenkin kovaa, joten täytyy parantaa vielä, Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen sanoi.  

Hopealle luisteli Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes kokonaistuloksella 211,57. Joukkueen vahvasti luisteltu Manaus -vapaaohjelma sisälsi vahvaa tulkintaa ja upeita yksityiskohtia. Luistelijan puvusta irtosi kuitenkin harmillisesti koriste jäälle ja pisteiden tarkistuksessa tästä kirjattiin yhden pisteen pukuvähennys, joka maksoi joukkueelle kilpailun voiton. Helsinki Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig oli joukkueen suoritukseen tyytyväinen kaikesta huolimatta.

– Olen kyllä todella ylpeä joukkueesta ja tuli sellainen olo, että tässä vaiheessa kautta on hienoa suorittaa noin vaikeat ohjelmat tällä tasolla, Arrateig kommentoi kilpailun jälkeen.


Kolmanneksi sijoittui Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity kokonaispistein 210,92. Joukkueen They are here – Aliens! -vapaaohjelma villitsi yleisön vauhdikkailla tempuilla ja mukaansatempaavalla rytmillä.Valley Bay Synchro historialliseen voittoon


SM-junioreiden sarjassa Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro voitti sekä lyhyt- että vapaaohjelmakilpailun kokonaispistein 185,96. Tämä oli joukkueen historian ensimmäinen voitto SM-valintakilpailussa.

– Ihan huikeat tunnelmat meillä täällä valkkutiimillä ja joukkueelle viikonloppu oli kyllä täydellinen onnistuminen. Tuntuu, että tämä on monen vuoden työn tulos. Pitkäjänteisesti ollaan työtä tehty tällä tiimillä ja se tulos näkyy nyt myös tässä, joukkueen valmennustiimi Jenni RahkoHenriikka Latva ja Anna Karjalainen iloitsee.

– Myös hallilla oli ihanan yhteisöllinen tunnelma ja yleisön kannustus oli todella upeaa, Valley Bay Synchron kapteeni Olivia Hyttinen lisää.

Toiseksi luisteli Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior 179,08 pisteellä. Kolmanneksi sijoittui Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic pistein 166,19.

Tulokset 

Kuva: Santtu Jaakkola


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024