Kilpailutiedotteet

Taitoluistelun GP: Valtter Virtanen ennätyspistein yhdeksänneksi

Valtter Virtanen luisteli Grand Prix Espoossa vahvan vapaaohjelman ja sijoittui kovassa kilpailussa yhdeksänneksi.

Virtanen saavutti uudet ennätyspisteensä 204,02. Kisajäiden konkari onnistui ohjelmansa kaikissa hyppyelementeissä, mutta pirueteista jäi tällä kertaa muutama tavoiteltu vaikeustaso puuttumaan.

– Nautin tänään luistelusta kotiyleisön edessä todella paljon. MM-kilpailujen teknisten pisteiden raja jäi vielä harmittavasti 1,3 pisteen päähän. Se on kyllä saavutettavissa, kun piruettien tasot toteutuvat ja hyppyjen alastuloja saa vähän siistittyä. Nyt katse on jo vahvasti tammikuussa Espoossa luisteltavissa EM-kilpailuissa, Virtanen sanoi.

Kilpailun voitti ylivoimaisin pistein Yhdysvaltojen vasta 17-vuotias Ilia Malinin. Energisen ja laadukkaan vapaaohjelman luistellut Malinin saavutti yhteispisteet 278,39.
Ensimmäisenä ja ainoana luistelijana maailmassa onnistuneen neloisaxelin kilpailuissa hypännyt Malinin esitteli vahvaa hyppyosaamistaan espoolaisyleisölle. Ohjelmassa nähtiin viisi onnistunutta neloishyppyä.

– Olen vieläkin vähän shokissa onnistumisestani. Tänään oloni oli vahvempi kuin eilen ja pystyin kontrolloimaan suoritustani paremmin.

– Nautin luistelusta Espoossa. Täällä on kylmempää kuin mihin olen tottunut, mutta sainpahan hankkimani talvitakin käyttöön, Virginiassa asuva Malinin kertoi.


Japanin Shun Sato sijoittui kilpailussa toiseksi pistein 262,21 ja kolmanneksi luisteli Ranskan Kevin Aymoz 255,69.

Grand Prix Espoo on GP-sarjan viimeinen osakilpailu, jossa jaetaan loput paikat joulukuussa järjestettävään Torinon Grand Prix -finaaliin. Espoosta finaalipaikan nappasivat kärkeen sijoittuneet Ilia Malinin ja Shun Sato.


Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2223/gpfin2022/index.htm


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024