Kilpailutiedotteet

Finlandia Trophy Espoo: Miesten lyhytohjelmakilpailun tulokset

Etelä-Korean Junhwan Cha voitti ylivoimaisesti Finlandia Trophy Espoon miesten lyhytohjelman pistein 91,06. Toiseksi luisteli Georgiaa edustava Morisi Kvitelashvili, 80,16. Kolmannesta sijasta käytiin tiukka kilpailu, ja sen vei Viron Mihhail Selevko keräten pisteet 79,79.

20-vuotias Junhwan Cha luisteli kauden ennätyspisteensä. Ohjelmassa nähtiin neloissalchow, neloistulpin ja kaksoistulpin yhdistelmä sekä kolmoisaxel. Brian Orserin valmennettavan luistelijan koreografia tempaisi yleisön mukaansa. 

– Olen melko tyytyväinen luisteluuni. Nautin kilpailemisesta Suomessa, koska täällä on niin kannustava yleisö. Valitsimme Michael Jacksonin musiikkia, koska haluan monipuolistaa ilmaisuani, Cha kertoi.

Suomen Valtter Virtanen, 35 aloitti ilmavalla kahden kolmoistulpin yhdistelmällä, jota seurasi tyylikäs kaksoisaxel. Piruetit ja askelsarja sujuivat, mutta kolmoislutziksi suunnitellussa hypyssä sattui virhe. 

– Tukijalka lähti alta. En muista, milloin olisin viimeksi kaatunut kaksoislutzin. Sen jälkeen rentouduin ja annoin vain mennä. Halusin saada kropasta irti kaikki kaaret ja kulmat. Hyvä fiilis jäi kokonaisuudesta, Virtanen summasi.

Virtanen keräsi lyhytohjelmastaan pisteet 63,91.

Suomen toisen edustajan, Makar Suntsevin, 18, ohjelman hyppy-yhdistelmän alastuloissa oli epäpuhtauksia. Hän joutui myös improvisoimaan askelsarjassa. 

– Pystyin taistelemaan ja sain tehtyä kaikki ohjelman elementit. Askelsarjan twisselissä kompurointi johtui siitä, etten päässyt vasemmalla jalalla kaarelle. Hyvällä mielellä lähden vapaaohjelmaan, johon on tehty pieniä muutoksia, mutta ei mitään vaikeutusta, Suntsev kertoi.

Suntsev ansaitsi lyhytohjelmastaan 62,04 pistettä.

Virtanen ja Suntsev käyvät tiukkaa taistelua Suomen ainoasta edustuspaikasta tammikuussa Espoossa käytäviin EM-kilpailuihin.

Miesten kilpailu jatkuu vapaaohjelmalla, joka luistellaan perjantaina 7.10. klo 16.30.

Kuva: Antti Lehto


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024