Kilpailutiedotteet

Valtter Virtaselta ennätystulos Varsovassa

Valtter Virtanen luisteli Warsaw Cupissa erinomaisen vapaaohjelman ja keräsi yhteispisteet 198,48, mikä on luistelijan uusi ennätys. Virtanen oli kilpailun 13.

Valtter Virtanen esitti Challenger-sarjaan kuuluvassa Warsaw Cupissa virheettömän ohjelman, ja hän ansaitsi lähes kaikista elementeistään perusarvojen lisäksi plussaa laadusta. Ohjelma liukui tyylikkään tarkasti, jokainen liike harkittuna.

– Yksi syy siihen, että pääsin niin sanotusti ohjelman päälle, on se, että olen päättänyt jättää neloistulpin yrittämisen vapaaohjelmassani. Vaikka sitä on ollut kiva kokeilla, se on syönyt rentoutta ja rauhaa ohjelman kokonaisuudesta, Virtanen analysoi.

– Sitä paitsi huonot yritykset syövät helposti vapaaohjelman pistesaalista.

Vapaaohjelma nosti Valtter Virtasen tuloksen yli 13 pistettä paremmaksi kuin kauden aiemmat tulokset. Se myös merkitään Virtasen uudeksi ennätykseksi ISU:n tilastoihin, vaikka hän on kerran urallaan luistellut tavoitteeseensa eli yli 200 pistettä. Tämä raja Virtasella on tavoitteena myös ensi viikolla Espoossa luisteltavassa Grand Prix -sarjan kilpailussa.

– Minulla ei onneksi ole työvuoroja lääkärinä ensi viikolla, ehdin hyvin treenata. Ja onnistuminen tuo aina positiivista virettä.

Kilpailun toinen suomalaisedustaja Makar Suntsev joutui sen sijaan vapaaohjelmassaan taistelemaan useiden elementtiensä, jopa hänelle varmojen hyppyjensä kanssa.

– Ei todellakaan ollut suunnitelmieni mukainen suoritus, eikä ole selkeää syytä, miksi kävi näin. Täytyy miettiä ja yksinkertaisesti vain treenata lisää, kotkalaislukiolainen tiivisti.

Suntsev oli kilpailun tuloksissa sijalla 21 pistein 167,31. Seuraavaksi hän on kilpajäällä ensi viikonloppuna Tallinnassa.

Warsaw Cupin miesten kilpailun kärjessä käytiin kovatasoinen ja tiukka taistelu. Voiton vei Ranskan Kevin Aymoz, 258,02, ja toiseksi kiri Italian Daniel Grassl, 257,76.

Tulokset


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024