Kilpailutiedotteet

Finlandia Trophy: Väänänen-Clerici kuudentena lyhytohjelman jälkeen

Pariluistelun lyhytohjelmakilpailu avasi taitoluistelun 27:nnen Finlandia Trophyn perjantaina Espoossa. Suomea edustavat Milania Väänänen ja Filippo Clerici onnistuivat suorituksessaan ja lähtevät lauantain vapaaohjelmakilpailuun kuudennelta sijalta pistein 52,80. 

Kotikisan jännityksestä huolimatta parin ohjelma oli eloisa ja hyvin tulkittu. Milania Väänänen ei silti ollut täysin tyytyväinen omaan osuuteensa, sillä heittokolmoisritin alastulo ei tällä kerta onnistunut optimaalisesti. 

– Kausi on kuitenkin vasta alussa, joten mitä tahansa voi tapahtua. Luistelu tuntui hyvältä, vaikka pieniä virheitä tulikin. Tästä on hyvä lähteä huomiseen vapaaohjelmaan, pari summasi. 

Vapaaohjelmassa pari aikoo vaikeuttaa ohjelmaansa muutamalla elementillä ensimmäisestä kilpailustaan Lombardia Trophyssa. Molemmat kiittivät yleisöä ja tunnelmaa jäähallissa. 

– Tuntui, että olemme kotona, Milania ja Filippo jatkoivat.

Vaikka pari kilpailee vasta ensimmäistä kauttaan yhdessä, he saavuttivat heti kauden ensimmäisessä kilpailussa Lombardia Trophyssa EM- ja MM-kilpailuihin tarvittavat tekniset pisterajat sekä lyhyt- että vapaaohjelmissa. 

Kilpailua johtavat Yhdysvaltojen Ellie Kam ja Danny O’Shea tuloksella 63,03 pistettä. Toisena ovat italialaiset EM-hopeamitalistit Rebecca Ghilardi ja Filippo Ambrosini pistein 61,75. Kolmanneksi luistelivat unkarilaiset Maria Pavlova ja Aleksei Sviatchenko pistein 61,66.

Parien vapaaohjelmat luistellaan lauantaina kello 13.35.

Tulokset

Näin seuraat kilpailuja.

Kuva: Santtu Jaakkola


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024