Kilpailutiedotteet

Väänänen ja Clerici haparoivat lyhytohjelmassa

Espoossa luisteltava taitoluistelun Grand Prix -osakilpailu jatkui perjantaina parien lyhytohjelmakilpailulla. Suomea kilpailussa edusti Milania Väänänen yhdessä italialaistaustaisen parinsa Filippo Clericin kanssa. Pisteet 48,56 oikeuttivat parin sijalle kahdeksan. 
 
Vasta ensimmäistä kansainvälistä kilpailukauttaan yhdessä luisteleva pari aloitti ohjelmansa vakuuttavasti twist- eli kierrenostolla sekä soolokolmoistulpeilla. Ohjelman edetessä muutama suurempi virhe kostautui kuitenkin pistemenetyksinä. Harmillinen epäonnistuminen osui heittokolmoisrittiin, joka komeasta lentokaaresta huolimatta päätyi Väänäsen kaatumiseen. Lisäksi yhden asennon puuttuminen piruetissa johti kyseisen elementin hylkäämiseen. 
 
– Menetin hetkeksi keskittymiseni piruettiin mennessäni. Tätä virhettä en ole ennen tehnyt. Olen pettynyt itseeni, että tämä tapahtui juuri GP-kilpailussa, Clerici soimasi itseään.

– Tämä on ensimmäinen kilpailu, jossa meille on tullut isompi pettymys. Olimme harjoitelleet lyhytohjelmaa todella paljon. Teimme molemmat tänään virheitä, mutta huomenna on uusi päivä. Itse unohdan nopeasti aina menneet, Väänänen summasi. 

Kilpailussa johtopaikan nappasi Kiinan pari Cheng Peng–Lei Wang pistein 65,25 ennen Italian paria Sara Conti–Niccolo Macii. Kolmanneksi sijoittuivat Saksan Minerva Fabienne Hase ja Nikita Volodin

Aikataulu, luistelujärjestys, tulokset


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024