Kilpailutiedotteet

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailut käynnistyvät Kanadassa

Taitoluistelun junioreiden maailmanmestaruuskilpailut käynnistyvät keskiviikkona Kanadan Calgaryssa. Suomea kilpailuissa edustavat yksinluistelijat Iida Karhunen ja Makar Suntsev

Junioreiden MM-kilpailut ovat osanottajamäärältään suurin vuosittainen taitoluistelun arvokilpailu. Kanadan kilpailuihin on ilmoittautunut yhteensä 179 urheilijaa. 

Juniorinaisissa kilpailevalla Iida Karhusella on ollut erittäin onnistunut kilpailukausi. Hän voitti joulukuussa juniorinaisten Suomen mestaruuden, saavutti kullan tammikuussa Euroopan nuorten talviolympiafestivaaleissa sekä juhli helmikuussa junioreiden PM-kultaa. Lisäksi hän keräsi kärkisijat kahdesta kansainvälisestä kilpailusta.  

14-vuotiaan lappeenrantalaisen kauden ennätyspisteet ovat 173,75, mitkä ovat junioreiden MM-kilpailuihin osallistuvien juniorinaisten 13:ksi paras. Kauden kovimmista, yli 200 pisteen ylittävistä tuloksista vastaavat Japanin ja Korean edustajat 

18-vuotias kotkalainen Makar Suntsev on tällä kaudella kilpaillut enimmäkseen miesten sarjassa. Suntsev on SM-hopeamitalisti ja PM-kilpailujen pronssimitalisti. Kauden paras tulos on syksyltä junioreiden Grand Prix -sarjasta, 189,03, millä hän sijoittuu MM-kilpailujen juniorimiesten pistetilastossa 20 parhaan joukkoon. 

Suomella ei ole Calgaryssa edustajia jäätanssissa ja pariluistelussa. 

Juniorinaisten lyhytohjelmakilpailu alkaa tulevana keskiviikkona Suomen aikaa klo 23.45. Iida Karhunen luistelee viidennessä ryhmässä klo 3.06 Suomen aikaan. Juniorimiesten lyhytohjelmakilpailu on torstaina Suomen aikaa klo 21.00 alkaen. 
 
Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailu käydään Calgaryn WinSport Arenalla, Kanadan Olympiapuistossa 27.2. – 5.3.2023. 

Tapahtumasivu

Linkki tuloksiin


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024