Kilpailutiedotteet

Muodostelma­­luistelun SM-kilpailut käydään viikon­vaihteessa Helsingissä

Muodostelmaluistelun Suomen mestaruuskilpailussa on jaossa kaksi paikkaa Lake Placidissa järjestettäviin lajin maailmanmestaruuskilpailuihin. 
 
Muodostelmaluistelun Suomen mestaruudet ratkotaan viikonvaihteessa Helsingin jäähallissa. Mitaleista kilpailevat SM-seniori-, SM-juniori- ja SM-noviisijoukkueet, jotka lunastivat paikkansa SM-finaaliin valintakilpailujen kautta. Helsingissä nähdään 29 joukkuetta ja yli 600 luistelijaa. Viikonloppu on erityisen jännittävä SM-seniorijoukkueille, sillä kilpailujen jälkeen selviää edustajat Lake Placidissa 31.3.– 1.4.2023 järjestettäviin muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin.  
 
Hallitseva Suomen mestari ja molemmat valintakilpailut voittanut Helsinki Rockettes on tiukasti kiinni MM-kisapaikassa ja hakee määrätietoisesti kolmattatoista Suomen mestaruutta. Mitaleista taistelevat myös viime vuoden hopeamitalisti Marigold IceUnity, neljänneksi sijoittunut Team Unique sekä viime kaudella SM-seniorisarjassa debytoinut ja SM-pronssin saavuttanut Dream Edges. 
 
Lake Placidissa Yhdysvalloissa huhtikuussa järjestettäviin muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin valitaan kaksi joukkuetta. Suomen Taitoluisteluliiton arvokilpailujen valintakriteerien mukaan SM-kilpailun voittaja lunastaa paikan MM-kilpailuihin Suomen ykkösjoukkueena (Team Finland 1). Toisen joukkueen (Team Finland 2) valinnassa lasketaan kahden parhaan kokonaistuloksen keskiarvo (pois lukien SM-kilpailu), joista korkeintaan toinen voi olla ISU:n kalenterin kilpailu. Keskiarvoon lisätään senioreiden SM-kilpailun kokonaispisteet. Valituksi tulee suurimman yhteenlasketun kokonaispisteen omaava joukkue (pois lukien senioreiden SM-kilpailun voittaja).  Arvokilpailuvalintojen tilastoa johtaa hallitseva Suomen mestari Helsinki Rockettes (ka. 230,21), toisena on Marigold IceUnity (ka. 224,63) ja kolmantena Team Unique (ka. 222,27).  

Junioreiden MM-kilpailuihin Team Fintastic ja Dream Edges Junior

Muodostelmaluistelun junioreiden maailmanmestaruuskilpailujen edustuspaikat ratkottiin helmikuun alussa Turussa. Hallitseva Suomen mestari Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic ja Kaari Taitoluistelun Dream Edges Junior lunastivat paikan junioreiden maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään Angersissa Ranskassa 10.–11.3.2023.  

SM-junioreissa ja SM-noviiseissa on mukana 12 joukkuetta. Kilpailut alkavat avajaisilla lauantaina klo 14.30. SM-kilpailun ulkopuolella tapahtumassa nähdään myös Elite 12 -seniorisarjan lyhyt- ja vapaaohjelmakilpailu, johon on kutsuttu Lumineers. Lauantaina Elite 12 -sarja luistellaan klo 17.30 ja sunnuntaina klo 15.00.


Muodostelmaluistelun SM-kilpailujen tulokset.

Artikkelikuvassa SM-kilpailut järjestävän Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique. Kuva: Ville Vairinen


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024