Kilpailutiedotteet

Väänänen ja Clerici sijoittuivat kahdeksansiksi Espoossa

Espoon Metro Areenalla käytävä taitoluistelun Grand Prix -osakilpailu jatkui lauantaina pariluistelun vapaaohjelmilla. Suomea edustaneet Milania Väänänen ja Filippo Clerici sijoittuivat kilpailussa kahdeksansiksi. Vapaaohjelma ei tuonut parille sijoitusparannusta epäonnisen lyhytohjelman jälkeen.  
 
Vapaaohjelmassa hyppylementteihin sattuneet kaatumiset rikkoivat teknistä kokonaisuutta, mutta aineksia on paljon parempaankin. Yhteispisteet 142,69 jäivät kauas lokakuussa syntyneestä ennätyksestä, joka on lupaava 164,07. 
  
– Meillä molemmilla oli eilen (lyhytohjelmassa) rankka päivä, mutta saimme onneksi uuden alun tälle päivälle. Olimme hieman liian hermostuneita, koska kyseessä on ensimmäinen GP-kilpailumme. Otamme tästä opiksemme, ensi kerralla yritämme olla hieman rauhallisempia, Väänänen pohti. 
 
Vasta ensimmäistä kauttaan yhdessä kilpaileva suomalais-italialainen pari on kehittynyt lyhyessä ajassa varsin hyvälle kansainväliselle tasolle. Pari voi valmistautua paineettomana kauden arvokilpailuihin; sekä EM- että MM-kilpailuihin vaaditut pisterajat on jo saavutettuina. 
 
Kilpailun voitti ensimmäistä kauttaan yhdessä luisteleva saksalaispari Minerva Fabienne Hase ja Nikita Volodin pistein 192,72. Toiseksi sijoittuivat hallitsevat Euroopan mestarit, Italiaa edustavat Sara Conti ja Niccolo Macii pistein 188,60 ja kolmanneksi Unkaria edustavat Maria Pavlova ja Alexei Sviatchenko pistein 186,19. 

Aikataulu, luistelujärjestys ja tulokset.


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024