Kilpailutiedotteet

Suomeen jälleen Grand Prix -sarjan osakilpailu

Suomen Taitoluisteluliitto on saanut järjestettäväkseen jälleen taitoluistelun Grand Prix -sarjan osakilpailun. Kaudella 2023–2024 järjestettävä Grand Prix Espoo on sarjan toiseksi viimeinen eli 5. osakilpailu ennen Kiinan Pekingissä käytävää joulukuun finaalia. Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) päätti asiasta kokouksessaan 21. maaliskuuta. Kyseessä on historian kolmas ja toinen perättäinen Espoossa järjestettävä Grand Prix -sarjan osakilpailu. Suomen aikaisemmin järjestämät GP-sarjan kilpailut on järjestetty Helsingissä vuonna 2018 ja Espoossa 2022.

– On hienoa, että olemme ansainneet Kansainvälisen luisteluliiton luottamuksen kilpailujen järjestäjänä. Kotijäät tarjoavat Suomelle kolme paikkaa jokaiseen kilpailusarjaan, minkä lisäksi toivotamme jälleen lajin kansainväliset huiput tervetulleeksi Espooseen, Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo iloitsee.

Grand Prix Espoo järjestetään 17.–19. marraskuuta 2023 Espoo Metro Areenalla. Tapahtuma tuo Suomeen noin 60 maailman kärkiluistelijaa, kun Espoossa kilpaillaan naisten ja miesten yksinluistelussa, jäätanssissa ja pariluistelussa. 

Grand Prix -sarjan kilpailut 2023

ISU Grand Prix of Figure Skating – Skate America: 20.-22. lokakuuta – TBA (USA)
ISU Grand Prix of Figure Skating – Skate Canada International: 27.-29. lokakuuta – Vancouver (CAN)
ISU Grand Prix of Figure Skating – Grand Prix de France: 3.-5. marraskuuta – Angers (FRA)
ISU Grand Prix of Figure Skating – Cup of China: 10.-12. marraskuuta – Chongqing (CHN)
ISU Grand Prix of Figure Skating – Grand Prix Espoo: 17.-19. marraskuuta – Espoo (FIN)
ISU Grand Prix of Figure Skating – NHK Trophy: 24.-26. marraskuuta – Osaka (JPN)
ISU Grand Prix of Figure Skating Final (Junior & Senior): 7.-10. joulukuuta – Beijing (CHN)

ISU:n tiedote

Kuva: Antti Lehto


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024