Kilpailutiedotteet

Helsinki Rockettes johtaa Espoossa

Muodostelmaluistelun seniorijoukkueet käyvät tasaväkistä ja tiukkaa kisaa kohti SM-mitaleita ja MM-valintoja. Toisen SM-valinnan lyhytohjelmakilpailun voitti lauantaina Espoossa Helsinki Rockettes pistein 71,70, mutta niskaan hengittävät pienin piste-eroin kolme muuta joukkuetta, lähimpänä niistä Marigold IceUnity.

Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Helsinki Rockettes luisteli hengityksestä inspiraationsa saaneen ohjelman Breathe kevyin vedoin, mutta suoritusta rasitti yksi kaatuminen twissel-sarjassa. Luistelija nousi kuitenkin nopeasti jatkamaan osuuttaan, ja loppuohjelma sujui joukkueelta varmoin ottein.

Valmentaja Kaisa Arrateig totesi joukkueensa saavuttaneen todella taitavan luistelun tason.

– On ihana katsoa joukkueen liukua ja vahvuutta. Ohjelma oli hienosti luisteltu, ja siinä oli paljon sellaista, josta voi olla ylpeä. Suoritukseen jäi valitettavasti yksi pieni kaatuminen, mutta toisaalta virheitä sattuu, eivätkä ne ole vaarallisia. Onneksi tuo virhe ei rikkonut mitenkään kokonaisuutta, hän summasi.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity tulkitsi unenomaista kauhua kuvaavan ohjelmansa puhtaasti ja ansaitsi vedostaan 71,07 pistettä. Joukkue jäi ohjelmallaan Who is there? vain 0,63 pisteen päähän ykköstilasta.   

Kolmanneksi luisteli Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique pistein 69,08. It ain’t over -ohjelma eteni elementeissään vauhdilla, mutta tekniset pisteet jäivät edellä olevien joukkueiden teknistä saldoa alhaisemmiksi.

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges luisteli ohjelmansa Sukupuolensa vanki virheittä ja saavutti vahvalla vedollaan 68,80 pistetä.  Kaarinalaiset, kuten muutkin seniorijoukkueet, nostivat lyhytohjelman pisteitään selvästi kuukauden takaisen ensimmäisen SM-valinnan tuloksista.

Uutta Elite 12 -seniorisarjaa edustava Espoo Synchronized Skatersin Lumineers saavutti lauantaina lyhytohjelmallaan Disco pisteet 54,80. Sarjan ainoana joukkueena Lumineers kilpailee kotimaassa SM-osakilpailujen yhteydessä.

Team Fintastic jälleen junioreiden johdossa

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic voitti toisen valintakilpailun lyhytohjelmien päivän uusin ennätyspistein 69,16. Joukkue oli Thunderbird-ohjelmallaan ykkönen myös ensimmäisissä SM-osakilpailuissa Lahdessa.

John Lennonin klassikko Imagine siivitti Helsingin Luistelijoiden Musketeersin lyhytohjelmien toiselle sijalle pistein 64,75, jotka ovat kauden parhaat. Ensimmäisissä valinnoissa lyhytohjelman tulosta rokotti törmäys kolmioläpimenossa.

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior on lyhytohjelmien jälkeen kolmantena. Joukkue sai lyhytohjelmastaan Vapaus 64,12 pistettä. Pisteet nousivat reilusti ensimmäisestä valintakilpailusta, vaikka sijoitus oli nyt yhtä askelmaa alempana.

Valley Bay Synchronics voitti SM-noviisien lohkon 2

Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchronics voitti lohkon 2 toisen valintakilpailun pistein 73,05. Toiseksi luisteli Tapparan Taitoluistelun CrystalBlades 71,83 pisteellä. Tikkurilan Taitoluisteluklubin Ice Fantasy oli kolmas tuloksella 71,34 pistettä.

Lohkossa 2 luistelee kymmenen noviisijoukkuetta. Lohkon 1 yhdeksän joukkuetta kilpailevat vapaaohjelmillaan sunnuntaina.

Tulokset ja sunnuntain aikataulu: https://www.figureskatingresults.fi/results/2223/MLSM2vk/index.htm

Kuva: Ville Vairinen


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024