Kilpailutiedotteet

Taitoluistelun MM-valinnat on vahvistettu

Suomen Taitoluisteluliiton hallitus on vahvistanut Suomen joukkueen Montrealissa Kanadassa 18. – 24.3.2024 järjestettäviin taitoluistelun maailmanmestaruuskilpailuihin. Suomella on yksi maapaikka naisten ja miesten yksinluisteluun sekä pariluisteluun. Jäätanssissa Suomi on saavuttanut kaksi maapaikkaa. 

Naiset: Nella Pelkonen
Miehet: Valtter Virtanen
Pariluistelu: Milania Väänänen – Filippo Clerici
Jäätanssi: Juulia Turkkila – Matthias Versluis, Yuka Orihara – Juho Pirinen

Suomen joukkueeseen nimetyille Juulia Turkkilalle ja Matthias Versluisille MM-edustus on uran viides. Vuonna 2023 jäätanssipari sijoittui 9:nneksi. Yuka Oriharalle ja Juho Piriselle edustus on ensimmäinen.

Juulia Turkkila – Matthias Versluis. Kuva Petra Lawall.
Yuka Orihara – Juho Pirinen. Kuva Petra Lawall.

Tamperelaiselle Nella Pelkoselle MM-edustus aikuisten sarjassa on uran ensimmäinen. Nousujohteisen paluun kilpailukentille tehnyt Emmi Peltonen ei saavuttanut ISU:n vaatimia teknisiä pisterajoja lyhytohjelman osalta, joten varaluistelijoiksi vahvistettiin Olivia Lisko ja Janna Jyrkinen.

Nella Pelkonen. Kuva Petra Lawall.
Valtter Virtanen. Kuva Jari Marttila.

Valtter Virtanen on edustanut Suomea edellisen kerran MM-kilpailuissa vuonna 2021, jolloin hän oli 31:nen. Virtaselle MM-edustus on viides. Hallitseva Suomen mestari Makar Suntsev ei saavuttanut ISU:n vaatimia teknisiä pisterajoja vapaaohjelman osalta, joten varaluistelijoita ei nimetty. 

Bergamossa harjoittelevalle pariluisteluparille Milania Väänäselle ja Filippo Clericille MM-edustus on ensimmäinen. 

Milania Väänänen – Filippo Clerici. Kuva Petra Lawall.

Taitoluistelun MM2024 -kilpailusivusto.


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024