Kilpailutiedotteet

Finlandia Trophy: Turkkila ja Versluis tanssivat historialliseen voittoon

Finlandia Trophy Espoon kolmas ja viimeinen kilpailupäivä jatkui Espoon Metro Areenalla jäätanssin vapaatanssilla, jossa Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat tyylikkäästi ensimmäiseen Finlandia Trophy -voittoonsa. Turkkila ja Versluis ovat ensimmäinen Finlandia Trophyn voittanut suomalaispari.

Rytmitanssin jälkeen johdossa olleen Turkkilan ja Versluisin henkeäsalpaava vapaatanssi toi parille kauden ennätyspisteet 117,97. Yhteispisteillä 193,73 tämän vuoden EM-pronssimitalistit nostivat kauden ennätystään kymmenellä pisteellä.

– Oli tosi hyvä ja intensiivinen tunnelma. Tunsi, että yleisökin oli mukana meidän luistelussa, Turkkila kertoi. 

– Todella onnistunut viikonloppu ja kaikki tälle kilpailulle asetetut tavoitteet saatiin täytettyä. Nautittiin kyllä paljon, Versluis lisäsi tyytyväisenä. 

Toisen suomalaisparin Yuka Oriharan ja Juho Pirisen Chicago-musikaalin tahtiin luisteltu vauhdikas vapaatanssi toi Metro Areenalle todellisen shown. Yhteispisteillä 174,73 pari sai korotettua kauden ennätystään kolmella pisteellä ja säilytettyä kokonaiskilpailun kuudennen sijan. 

– Olemme todella tyytyväisiä suoritukseen. Henkilökohtaisesti tunsin silti olevani hieman enemmän läsnä eilisessä luistelussa, mutta hyvin meni tänäänkin, Pirinen pohti.

– Halusimme tämän vuoden vapaatanssiin täysin erilaista tyyliä kuin viime vuonna, ja uskon, että teimme hyvän päätöksen, Orihara avasi ohjelman taustoja. 

Kilpailussa toiseksi luistelivat Yhdysvaltoja edustavat Christina Carreira ja Anthony Ponomarenkopistein 191,14 ja kolmanneksi rytmitanssin seitsemänneltä sijalta kivunneet Kanadan Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Sørensen pistein 188,56.  

Tulokset


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024