Kilpailutiedotteet

Milania Väänänen ja Filippo Clerici EM-kilpailujen 14:s

Taitoluistelun EM-kilpailujen toisen päivän päätti parien vapaaohjelmakilpailu. Lyhytohjelman jälkeen 16:ntena ollut pari Milania Väänänen ja Filippo Clericisaavutti kokonaiskilpailussa sijan 14 tuloksella 142,27 pistettä.

EM-kilpailuissa debytoinut pari oli tyytyväinen ensimmäiseen arvokisaesiintymiseen epäonnistumisista huolimatta. Filippo Clerici totesikin, että epäonnistumisista opitaan ja jatkossa tarvitaan paljon toistoja, jotta tekniset elementit onnistuvat ongelmitta myös kilpailutilanteissa. 

– Tavoittelimme paljon korkeampaa sijoitusta ja laadukkaampia ohjelmia, mutta epäonnistumiset kuuluvat osaksi uuden parin kehityskaarta. Tänäänkin tuntui hyvältä jäällä ja tunsin vahvan intensiteetin koko ohjelman ajan, Clerici analysoi.

– Nyt vapaaohjelman jälkeen tuntuu kuitenkin hyvältä, ettei suoritus mennyt samalla tavalla pipariksi kuin eilen. Olen perfektionisti, joten en hyväksy tällaisia virheitä, kun tiedän osaavani nämä jutut, Väänänen summasi.

Ennen maaliskuussa Montrealissa Kanadassa käytäviä maailmanmestaruuskilpailuja pari käy hakemassa kisakokemusta Alankomaissa järjestettävästä Challenge Cupista. 

Euroopan mestaruuden vei nimiinsä italialaiset Lucrezia Beccari ja Matteo Guarisepistein 199,19.  EM-hopeaa saavuttivat georgialaiset Anastasiia Metelkina ja Luka Berulava tuloksella 196,14 pistettä ja pronssia Italiaa edustavat Rebecca Ghilardi ja Filippo Ambrosini pistein 195,68.

Kilpailut jatkuvat perjantaina jäätanssin rytmitanssilla klo 12.00, jossa mukana kaksi suomalaisparia. 

Tulokset ja aikataulut  

Kuva: Petra Lawall


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024