Kilpailutiedotteet

Taitoluistelun GP: Jenni Saarinen parhaana suomalaisena yhdeksäs

Grand Prix Espoon paras suomalainen naisten sarjassa oli Jenni Saarinen, jonka kokonaispisteet 155,64 toivat yhdeksännen sijan.

Saarinen ilmoitti tunteikkaan vapaaohjelmansa jälkeen jättävänsä jäähyväiset kilpajäille.

— Saavutettuani urheilijana omat haaveeni, kuten edustamisen olympialaisissa, en tuntenut enää samaa paloa ja motivaatiota arkitekemiseen. Minulle tuli tunne, että nyt on oikea hetki päättää ura. Rakkaus itse lajiin ei ole sammunut, mutta vaakakupissa alkoivat painaa muutkin asiat elämässä, Saarinen kertoi.

Saarisen mukaan kilpailuun valmistautuminen oli haastavaa lopettamispäätöksen takia.

— Yritin keskittyä ohjelmaan elementti kerrallaan. Uran päättäminen GP-debyyttiin tuntui hyvältä. Oli kunnia, että pääsin luistelemaan viimeiset kilpailuni kotiyleisön edessä, Saarinen summasi.

Taitoluisteluliiton tiedote Jenni Saarisen uran päättymisestä: https://www.skatingfinland.fi/henkilot/jenni-saarinen-jattaa-jaahyvaiset-kilpajaille/

Epäonnisen lyhytohjelman perjantaina luistellut Janna Jyrkinen onnistui tänään vapaaohjelmassaan. Kokonaispisteet 154,45 toivat lappeenrantalaisen lopputuloksissa sijalle kymmenen.

– Oli hyvä fiilis lähteä vapaaohjelmakilpailuun. Yritin unohtaa eilisen lyhytohjelmasuorituksen. Tavoitteenani on päästä EM-kilpailuihin Suomen edustajaksi. Sitä ennen pitää saada vielä varmuutta etenkin lyhytohjelmaan, Jyrkinen pohti.

Linnea Ceder aloitti vapaaohjelmansa vahvasti kolmoisflipillä ja kolmoislutz-kaksoisaxel-yhdistelmällä. Loppuohjelman hyppyelementteihin sisältyi kuitenkin harmillisesti muutama helpotus sekä yksi kaatuminen, mikä rokotti pistepottia. Pisteet 151,91 riittivät lopputuloksissa 11. sijaan.

— GP-debyytti oli huikea kokemus ja olen kiitollinen, että minulla oli mahdollisuus osallistua kisaan. Tämän päiväinen suoritus harmittaa ja oli pettymys. Seuraavaksi pitää ottaa askel taaksepäin, antaa kehon ja mielen palautua ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Minulla on kuitenkin motivaatiota ja paloa tehdä, minkä haluan näyttää myös kisajäillä, Ceder totesi.

Suomalaisnaiset kamppailevat tällä hetkellä maapaikasta tammikuussa järjestettäviin EM-kotikilpailuihin.

Naisten kilpailun voittoon luisteli Japanin Mai Mihara pistein 204,14. Toiseksi sijoittui Belgian Loena Hendrickx pistein 203,91. Japanin Mana Kawabe oli kolmas 197,41 pisteellä.

Grand Prix Espoo on GP-sarjan viimeinen osakilpailu, jossa jaetaan loput paikat joulukuussa järjestettävään Torinon Grand Prix -finaaliin. Espoosta finaalipaikan nappasivat kärkeen sijoittuneet Mai Mihara ja Loena Hendrickx.


Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2223/gpfin2022/index.htm


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024