Kilpailutiedotteet

Jenni Saarinen sijalle 12 Itävallassa

Naisten yksinluistelun Suomen viime vuosien kärkinimi Jenni Saarinen keräsi Ice Challenge -kilpailussa Itävallan Grazissa kokonaispisteet 153,28 ja sijoittui 12:nneksi.

Lauantain vapaaohjelmaosuudessa tamperelainen oli kymmenenneksi paras pistein 101,28. 

– On ihan helpottunut olo tästä kauden avauksesta. Toki ohjelma oli helpohko, mutta siinä oli ihan hyviäkin onnistumisia, Saarinen sanoi.  

Pekingin olympiakävijä on kesän sairastelujen jälkeen rakentanut kuntoa pikkuhiljaa eikä vielä sisällyttänyt ohjelmaansa kaikkein vaikeimpia hyppyjelementtejä. Muuten varsin tasapainoista kokonaisuutta rikkoi yksi kaatuminen kolmoissalchowissa.  

Tälle kaudelle Saarinen halusi takaisin parin vuoden takaisen blues-teemaisen vapaaohjelmansa, jossa musiikkina on Brook Bentonin I’ll Take Care of You. 

– Minusta siinä on hyvä meininki. Pitää olla itsevarma, kun sitä luistelee. Tästä ohjelmasta oli hyviä kokemuksia aikaisemmilta kausilta, ja olen tyytyväinen siihen että päädyttiin tähän. 

Seuraavaksi Saarinen kilpailee kahden viikon päästä Espoon GP-kilpailussa, jossa hän saa seuraa kotimaisista kilpasiskoistaan Emmi Peltosesta ja Linnea Cederistä. 

– Paljon on töitä tehtävänä. Kaksi viikkoa on onneksi pitkä aika, siinä ehtii tekemään toistoja ja hakemaan elementtejä. Lähinnä oli nyt hyvä saada palautetta tasoista, ja tietenkin ensimmäinen kisa näillä uusilla (komponentti)pistearvioinneilla.  

Kilpailun voitti Italian Anna Pezzetta pistein 174,49.

Tulokset:
http://skateaustria.vs91-250-98-130.cloud-he.de/img/competition/8.2022_23/030/index.htm


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024