Kilpailutiedotteet

Suomeen taitoluistelun Grand Prix -sarjan osakilpailu

Suomen Taitoluisteluliitto on saanut järjestettäväkseen taitoluistelun kauden 2022–2023 Grand Prix -sarjan osakilpailun. Suomelle avautui mahdollisuus, kun Venäjän osakilpailu päätettiin siirtää toiseen maahan. Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) päätti asiasta pitämässään kokouksessa. Kyseessä on taitoluistelun historian toinen Suomessa järjestettävä Grand Prix -sarjan osakilpailu. Edellinen järjestettiin Helsingin jäähallissa vuonna 2018.

Grand Prix -osakilpailu järjestetään 25.–27. marraskuuta 2022 Espoo Metro Areenalla. Tapahtuma tuo Suomeen noin 60 maailman kärkiluistelijaa, kun Espoossa kilpaillaan naisten ja miesten yksinluistelussa, jäätanssissa ja pariluistelussa. 

Suomen Taitoluisteluliitto on alkavalla kaudella kiireinen suurten kilpailujen järjestäjänä. Ennen Grand Prix 
-kilpailua Espoo Metro Areenalla järjestetään 6.–9. lokakuuta kansainvälinen ISU:n Challenger-sarjan Finlandia Trophy Espoo, ja 23.–29. tammikuuta 2023 samalla areenalla käydään taitoluistelun EM-kilpailut. 

Suomen Taitoluisteluliitto on kokenut ja innovatiivinen suurten kilpailujen järjestäjä ja se on vuosien varrella ilmaissut kiinnostuksensa Kansainväliselle luisteluliitolle isännöidä Grand Prix -tapahtumaa.

– Näin monen tämän tasoisen kilpailujen järjestäminen yhden kauden aikana on harvinaislaatuinen tilaisuus mille tahansa lajille. Meidän tukenamme on laaja vapaaehtoisjoukko, joista olemme erityisen onnellisia, Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo iloitsee.

Suomen Grand Prix -osakilpailuun odotetaan runsasta joukkoa kansainvälistä yleisöä. Tapahtuman All event -lipunmyynti alkaa maanantaina 18. heinäkuuta klo 10.

Grand Prix Espoo kilpailujen sivusto löytyy osoitteesta www.stll.fi/gp-2022

Vapaaehtoishaku on toistaiseksi päättynyt. Jos sinulla on valmiuksia toimia lääkinnän (ensi- tai sairaanhoitaja, lääkäri) tai järjestyksenvalvonnan työtehtävissä, niin ole meihin yhteydessä volunteers@stll.fi.

Kuva: Antti Lehto


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024