Kilpailutiedotteet

Janna Jyrkinen EM-kilpailuissa seitsemänneksi

Taitoluistelun naisten Euroopan mestaruudet ratkottiin lauantaina Espoo Metro Areenalla. Suomen Janna Jyrkinen luisteli lähes virheettömän vapaaohjelman, josta hän ansaitsi uudet ennätyspisteensä 116,19. Kokonaispisteet 176,96 toivat Jyrkisen lopputuloksissa sijalle seitsemän.

–  Vapaaohjelmani oli hyvä kokonaisuus. Tavoitteenani oli tehdä puhdas ohjelma ja onnistuin siinä melkein. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kilpailuja, Jyrkinen iloitsi suorituksensa jälkeen.

EM-kilpailu oli pian 16 vuotta täyttävälle Jyrkiselle ensimmäinen ja kokemuksena ainutlaatuinen kotiyleisön edessä.

– Tänään oli tosi paljon yleisöä paikalla ja jäällä oli ihan mieletön tunnelma. Katsomossa oli myös paljon tuttuja, ja kotiyleisön kannustus tsemppasi paljon, Jyrkinen jatkaa.

Jyrkisen kilpailukausi jatkuu ensi viikolla Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Reykjavikissa Islannissa.

Janna Jyrkisen sijoitus kymmenen parhaan joukossa tuo Suomelle seuraaviin EM-kilpailuihin toisen maapaikan naisten sarjaan. Vuoden 2024 Euroopan mestaruuskilpailut käydään Budapestissä Unkarissa.

Euroopan mestaruus Georgiaan

Euroopan mestaruuden vei jo lyhytohjelman jälkeen johdossa ollut Georgian Anastasiia Gubanova, 20, pistein 199,91. EM-kultamitali oli Georgialle historian ensimmäinen.

–  Olen todella iloinen voitosta ja haluan kiittää kaikkia kannustuksesta. Vapaaohjelmaan oli vaikeaa lähteä johtopaikalta ja olin hyvin hermostunut, mutta nyt voin juhlia, Gubanova iloitsee.

Toiseksi sijoittui hallitseva MM-hopeamitalisti Belgian Loena Hendrickx, 23, 193,48 pisteellä. EM-mitali on myös Belgialle naisten sarjassa historian ensimmäinen. Kolmanneksi luisteli Sveitsin Kimmy Repond, 16, pistein 192,51.