Kilpailutiedotteet

EM-kilpailut: Valtter Virtanen EM-finaaliin

Taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailut käynnistyivät Espoo Metro Areenalla parien ja miesten lyhytohjelmilla. Suomea edustava Valtter Virtanen onnistui omassa suorituksessaan ja ansaitsi paikan perjantaina luisteltavaan vapaaohjelmakilpailuun.

Erinomaista kilpailukautta luistelevan Virtasen lyhytohjelma sujui suunnitelmien mukaan, mikä toi kilpailun konkariluistelijalle sijan 18 ja 68,33 pistettä. Tulos jäi vain pisteen päähän syksyllä 2022 saavutetuista ennätyspisteistä 69,34.

– Lyhytohjelma oli perushyvä suoritus, jossa isoin onnistuminen oli urani laadukkain hyppy-yhdistelmä heti ohjelman alkuun, Virtanen kiteyttää.

Yhdeksänsissä EM-kilpailuissaan luisteleva Virtanen tavoittelee vapaaohjelmassa onnistunutta suoritusta.

– Tämä on ollut urani paras kausi, ja näissä kilpailuissa minulla on myös sauma parantaa arvokilpailusijoitustani. Onnistumiset ovat ruokkineet onnistumisia, mikä on luonut kotikisoihin kovat tavoitteet. Vapaaohjelmaan lähden nauttimaan ja luotan oman tekemiseni laatuun, Virtanen kuvailee tunnelmiaan lyhytohjelmakilpailun jälkeen.

Virtanen on parhaimmillaan yltänyt EM-kilpailuissa sijalle 18 Tukholmassa vuonna 2015.

Miesten lyhytohjelmakilpailun johdossa on Ranskan Adam Siao Him Fa pistein 96,53. Toiselle sijalle luisteli Italian Matteo Rizzo pistein 86,46 ja kolmanneksi taituroi Latvian Deniss Vasiljevs 84,81 pisteellä.

Miesten lyhytohjelmakilpailuun osallistui 29 luistelijaa, joista 24 parasta ansaitsi paikan perjantaina luisteltavaan vapaaohjelmakilpailuun.

Italialaiset johtavat pariluistelua

Pariluistelun lyhytohjelmakilpailun kärkeen luistelivat Italian Sara Conti ja Niccolo Macii ennätyspisteillään 70,45. 

– Olemme iloisia onnistumisestamme. Euroopan mestaruuskisat tuovat aina lisää painetta luisteluun, Conti sanoi.

– Olemme erityisen tyytyväisiä pisteisiimme, mutta olisimme pystyneet vielä parempaankin. Ohjelman avannut komoisheittotwist sujui verryttelyssä moitteettomasti, mutta ohjelmassa se ei onnistunut. Katsotaan, mitä vapaaohjelma tuo tullessaan, Macii kertoi.

Saksan Annika Hocke ja Robert Kunkel sijoittuivat lyhytkilpailun toiseksi pistein 67,08

Kolmannella sijalla ovat Saksaa edustavat Alisa Efimova ja Ruben Blommaert pistein 62,77. Pari oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen ohjelmaansa lukuun ottamatta viimeistä elementtiä, josta vaikeustasot jäivät saamatta.

– Täällä oli helppo kilpailla, koska halli oli meille jo entuudestaan tuttu. Kilpailimme täällä viime syksynä Finlandia Trophyssa sekä Espoon GP-kilpailussa, Lappeenrannasta kotoisin oleva Efimova kertoi.

Kilpailuun osallistuu 13 paria 11 maasta. Suomella ei ole pariluistelussa edustajaa.  

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2223/ec2023/

Kuvassa Valtter Virtanen
Kuva: Antti Lehto


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024