Kilpailutiedotteet

Taitoluisteluliitto nimesi Suomen naisedustajat Grand Prix Espoo -kilpailuun

Suomen Taitoluisteluliitto on saanut järjestettäväkseen jälleen taitoluistelun Grand Prix -sarjan osakilpailun 17.–19.11.2023 Espoo Metro Areenalla. Kaudella 2023–2024 järjestettävä Grand Prix Espoo on sarjan toiseksi viimeinen eli 5. osakilpailu ennen Pekingissä Kiinassa käytävää joulukuun finaalia. Suomen Taitoluisteluliitto nimesi kilpailuun loput suomalaisedustajat.

Naisten yksinluistelua edustavat vuoden 2023 Euroopan-mestaruuskilpailujen seitsemäs Janna Jyrkinen sekä Grand Prix -sarjassa debytoivat Oona Ounasvuori ja Nella Pelkonen.

Suomella on järjestäjämaana myös edustuspaikkoja miesten sarjaan. Jo aiemmin valitun Makar Suntsevin lisäksi ei miesten kilpailuun saatu toista suomalaisedustajaa, sillä pitkäaikainen maajoukkueluistelijamme Valtter Virtanen on siirtynyt pariluisteluun. Muut kotimaan seniorisarjassa luistelevat miesluistelijat kilpailevat vielä junioreiden GP-sarjassa, eivätkä näin ollen voi edustaa aikuisten GP-sarjassa.  

Aiemmin kutsun ovat myös saaneet jäätanssiparimme Juulia Turkkila-Matthias Versluis ja Yuka Orihara-Juho Pirinen sekä viime kaudella kotimaassa kilpailleet pariluistelijat Milania Väänänen ja Filippo Clerici

GP Espoo -kilpailussa nähdään myös runsaasti arvokilpailumitalisteja. Suomalaiset jäätanssiparit saavat kovan vastuksen hallitsevista maailmanmestareista, yhdysvaltalaisista Madison Chockista ja Evan Batesista sekä viime vuonna Grand Prix Espoon voittaneista, Kanadaa edustavista Laurence Fournier-Beadrysta ja Nikolaj Sørensenista

Naisten kilpailussa katseet kohdistuvat hallitsevaan maailmanmestariin, japanilaiseen Kaori Sakamotoon, jonka haastaa viime kauden yllättäjä, EM-pronssimitalisti Kimmy Repond Sveitsistä.

Miesten yksinluistelussa nähdään valtavaa taituruutta, kun vuoden 2023 MM-kilpailuissa toiseksi sijoittunut korealainen Junhwan Cha ja Espoon EM-kilpailuissa hopeaa voittanut italialainen Matteo Rizzo saapuvat jälleen Suomeen. Heidät haastaa viime kaudella yleisöä villinnyt ranskalainen Kevin Aymoz.

Pariluistelussa menestysodotukset kohdistuvat Euroopan mestareihin Sara Contiin ja Niccolo Maciin Italiasta.
 
Lisätietoja kilpailusta ja liput osoitteessa: https://www.stll.fi/gp-2023/  
ISU Grand Prix -sivusto  https://isu.org/figure-skating/events/grand-prix-of-figure-skating


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024