Kilpailutiedotteet

Suomalaisilla menestyksekäs päivä Volvo Open Cupissa Riiassa

Janna Jyrkinen uusin ennätyspistein johdossa

Janna Jyrkinen loisti lyhytohjelmassaan Latvian Riiassa käytävässä Volvo Open Cupissa ja johtaa kilpailua pistein 57,15. Virheettömän ohjelman luistellut Jyrkinen hyppäsi ohjelmassaan onnistuneen kaksoisaxelin, kolmoislutz-kolmoistulpin sekä kolmoisflipin. Myös kaikki ohjelman piruetit arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle. Vasta 15-vuotiaan lappeenrantalaisen ainoa pistevähennys ohjelmaan tuli luisteluajan ylittämisestä.

– Olen ylpeä itsestäni, ohjelma oli tänään hyvä ja kaikki onnistui. Myöhästyin tosin vähän musiikistani, mutta ensi kerralla yritän lopettaa ajoissa. Vapaaohjelmaan lähden rauhallisin mielin. Tavoitteena on puhdas ohjelma, Jyrkinen sanoi.

Emmi Peltosen kilpailukauden avaus ei sen sijaan sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti. Loukkaantumisen jälkeen kisajäälle palanneen Peltosen asettautuessa alkuasentoon alkoi jäähallissa soida lyhytohjelmamusiikin sijasta hänen vapaaohjelmamusiikkinsa. Ongelma saatiin ratkaistua vasta, kun Peltonen sai itse siirrettyä musiikkinsa valmentaja Sirkka Kaipion puhelimeen, josta lyhytohjelman sävelet saatiin soitettua.

Tulkitsijana ja piruettitaiturina tunnettu Peltonen saavutti kaikista pirueteistaan vaikeimman eli nelostason. Hypyissä sen sijaan nähtiin pieniä helpotuksia. Peltonen avasi ohjelmansa kolmoistulppi-kaksoistulpilla ja kaksoisaxelilla, joita seurasi kahteen kierrokseen jäänyt ritti.

Peltonen lähtee vapaaohjelmakilpailuun neljänneltä sijalta pistein 53,20.

– Oli hyvä fiilis mennä jäälle ja treenit ovat sujuneet tosi hyvin. Tietysti tuo säätö musiikin kanssa vähän vaikutti, mutta en halua sen piikkiin kuitenkaan laittaa ohjelmaan tulleita virheitä, Peltonen totesi.

Oona Ounasvuori on kilpailussa viidentenä pistein 50,72 ja Linnea Ceder sijalla 12 pistein 43,48.

Valtter Virtanen ennätyspisteillä toisena

Seniorimiesten kilpailussa Valtter Virtanen on onnistuneen lyhytohjelman jälkeen toisena pistein 70,23. Onnistuneet kolmoistulppi-kolmoistulppi, kaksoisaxel, kolmoislutz sekä nelostasolle arvioidut laadukkaat piruetit siivittivät maajoukkuekonkarin uusiin ennätyspisteisiinsä.

Suomen toinen edustaja Jan Ollikainen lähtee vapaaohjelmakilpailuun seitsemänneltä sijalta pistein 57,30.  

Kilpailua johtaa Puolan Vladimir Samoilov 70,83 pisteellä.


Kaksoisjohto juniorinaisissa

Juniorinaisten sarjassa suomalaiset ovat kaksoisjohdossa lyhytohjelmien jälkeen. Kärkeä pitää huikeilla 58,96 pisteellä vahvaa kautta luisteleva Iida Karhunen. Petra Lahti lähtee toiselta sijalta vapaaohjelmakilpailuun pistein 51, 45.

Juniorimiesten sarjassa Matias Heinonen on seitsemäntenä pistein 48,85.

Tulokset: http://www.kristalice.lv/Results/VolvoOpenCup47th/SEG003.htm


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024