Kilpailutiedotteet

Matias Lindfors 22. junioreiden MM-kilpailuissa

Pitkä kilpailukausi ja sen päättänyt täysi kilpailuviikko Taiwanissa vaativat Matias Lindforsilta veronsa taitoluistelun junioreiden MM-kilpailuissa. 16-vuotias putosi finaalissa lyhytohjelman jälkeiseltä 14. sijalta kokonaiskilpailun sijalle 22 yhteispistein 180,80.

– Taiwanissa harjoitukset menivät hyvin ja lyhytohjelma oikein erinomaisesti, olen siihen tosi tyytyväinen. Vapaaohjelmani meni alussa hyvin, mutta sitten iski väsymys, enkä saanut ihan kaikkea tehtyä. Latauduin koko kisaviikon, ja tänään vaan tuli lopussa herpaantuminen, Matias Lindfors analysoi vapaaohjelman jälkeen.

Lindfors aloitti kauden kansainväliset kilpailut jo elo-syyskuun vaihteessa. Viimeksi ennen MM-matkaa hän kilpaili Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Ruotsissa ottaen siellä juniorimiesten PM-hopean.

Junioreiden MM-kilpailujen vapaaohjelmassa Virpi Horttanan valmentama helsinkiläinen pystyi lataamaan ohjelman alkuun täyspainoisia hyppyelementtejä, mutta ohjelman edetessä useaan hyppyyn tuli pikkuvirheitä ja yhden hän kaatui. Piruetit, samoin kuin ohjelman koreografinen askelsarja olivat laadukkaita.

Uransa ensi kertaa junioreiden MM-jäätä kokeillut Lindfors siirtää jo nyt katseensa seuraavaan kilpailukauteen.

– Tavoitteenani on vaikeuttaa ohjelmia, lisätä niihin kolmoisaxel ja mahdollisesti neloishyppyjäkin, niitä on harjoiteltava paljon. Tavoitteena on myös menestyä hyvin seuraavan kauden JGP-sarjassa.

Juniorimiesten maailmanmestaruuden voitti Etelä-Korean Minkyu Seo pistein 230,75. Hopealle luisteli Japanin Rio Nakata, 229,31, ja pronssia otti Adam Hagara Slovakiasta, 225,61.

Tulokset


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024