Kilpailutiedotteet

Helsinki Rockettes voitti Espoossa

Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes voitti myös toisen muodostelmaluistelun SM-valintakilpailun sunnuntaina Espoossa. Joukkue ylsi pisteillään 222,06 kauden parhaaseensa. Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity luisteli toiseksi häviten vain vajaat kaksi pistettä voittajalle. Kolmanneksi sijoittui Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique, joka jäi reilun kymmenen pisteen päähän voittajasta.

Helsinki Rockettes kuljetti Espoo Metro Areenalla dramaattista Requem-ohjelmaansa rohkeasti elementistä toiseen. Joukkue eteni vedossaan vahvasti eläytyen ja ansaitsi vapaaohjelmastaan 150,36 pistettä ja myötä kokonaistuloksen 222,06 pistettä.

Valmentaja Kaisa Arrateig totesi Helsinki Rockettesin luistelleen mahtavasti.

– Joukkue on mennyt eteenpäin edellisestä kisasta. Saa olla todella tyytyväinen, että se pystyi tiukassa paikassa luistelemaan rennon rohkean vedon. Hienoja elementtejä ja hyvää esittämistä, hän analysoi päivän suoritusta.

Ensimmäisissä SM-valintakilpailussa epäonninen Marigold IceUnity onnistui nyt elämän elintärkeitä elementtejä kuvaavassa The Element -vapaaohjelmassaan. Joukkue sai puhtaasta suorituksestaan 149,13 pistettä, mikä takasi toisen sijan kokonaispistein 220,20.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique sai Milan Kunderan romaanista teemansa ammentavasta Olemisen sietämätön keveys –ohjelmasta 142,40 pistettä. Kokonaispisteillä 211,48 se sijoittui kolmanneksi.

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges kokosi ohjelmallaan Seili – sielujen saari 137,33 pistettä ja kokonaistuloksen 206,13 pistettä.  

Elite 12 -seniorisarjaa edustava Espoo Synchronized Skatersin Lumineers saavutti ehjällä vedollaan vapaaohjelmasta Movement 121,51 pistettä.  Joukkueen kokonaistulos oli 176,31 pistettä.

Elite 12, jossa jäällä kilpailee 12 luistelijan joukkue, on muodostelmaluistelun uusi virallinen seniorisarja. Lumineers on sarjan ainoa joukkue Suomessa. Se hakee pisteensä kotimaassa SM-kilpailujen yhteydessä.

Team Fintastic voitti jälleen SM-juniorit

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic vei voiton onnistuneella suorituksellaan vapaaohjelmasta Human – The world. Veto toi hallitsevalle junioreiden maailmanmestarille huippupisteet 120,69. Jo lyhytohjelmallaan johdossa ollut joukkue saavutti kokonaistuloksen 189,85 pistettä.

Vapaaohjelmassa toiseksi nousi Kaarinan Dream Edges Junior. Sen ohjelma Well-oiled Machine toimi sunnuntaina todellakin kuin hyvin voideltu kone. Joukkue kokosi vedollaan 117,63 pistettä. Kokonaispisteet 181,75 nostivat sen lyhytohjelmassa toiseksi luistelleen Helsingin Luistelijoiden Musketeersin ohi.

Musketeers ansaitsi virheittä sujuneella Steampunk-ohjelmallaan 109,59 pistettä, ja kokonaispisteet 174,34 oikeuttivat joukkueen kolmanteen sijaan.

Finettes SM-noviisien lohkon 1 esimmäinen

Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes voitti SM-noviisien lohkon 1 pistein 79,36. Helsingfors Skridskoklubbin Team Dynamique toiseksi pistein 78,32. Helsingin Luistelijoiden Starlights oli kolmas 74,51 pisteellään. Sama kolmikko samassa järjestyksessä oli kärjessä jo ensimmäisessä SM-valintakilpailussa Lahdessa.

Lohkossa 1 luistelee yhdeksän joukkuetta. Lohkon 2 kymmenen joukkuetta kilpailivat jo lauantaina.

Tulokset: https://www.figureskatingresults.fi/results/2223/MLSM2vk/index.htm

Helsinki Rockettesin kuva: Ville Vairinen

Lisätiedot:

Satu Niittynen, Suomen Taitoluisteluliitto, valmennuspäällikkö p. 040 522 9383

Mila Kajas-Virtanen, Suomen Taitoluisteluliitto, viestintäpäällikkö p. 040 530 5400


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024