Kilpailutiedotteet

Linnea Cederillä onnistunut kauden aloitus Nebelhorn Trophyssä

Linnea Ceder antoi näytteen kunnostaan torstaina Saksan Oberstdorfissa hyppäämällä ensimmäistä kertaa vaikean kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmän kilpailutilanteessa. Nebelhorn Trophy -kilpailun lyhytohjelmassa Ceder esitti myös hyvän kolmoisflipin ja kaksoisakselin, mutta ohjelman loppuosan piruetit eivät pyörineet aivan suunnitellusti.

– Olen onnellinen siitä että sain sen (yhdistelmän) vedettyä kiinni. Ei se ihan täydellinen ollut, mutta ensimmäinen kuitenkin. Muutenkin ohjelma oli ihan hyvä, mutta harmittaa kaksi viimeistä piruettia, ne menivät vähän plörinäksi, Ceder sanoi.

20-vuotias Ceder tavoittelee Suomen edustuspaikkaa Espoon EM-kotikisoissa tammikuussa.

– Nyt olen varmaan ensimmäistä kertaa neljään tai viiteen vuoteen saanut ehjän peruskuntokauden. Tähän kauteen minulla on paremmat lähtökohdat kuin pitkään aikaan.

Ceder sijoittui Belgian Loena Hendrickxin voittamassa lyhytohjelmassa viidenneksi pistein 57,43.

Valtter Virtanen: Kisaamisesta on tullut kivaa

Miesten lyhytohjelmakilpailussa Valtter Virtanen keräsi 69,34 pistettä ja on seitsemäntenä. Kahden kolmoistulpin yhdistelmä, kaksoisaksel ja kolmoislutz napsahtivat kohdalleen, ja kaikki muutkin elementit arvioitiin ylimmän eli nelostason arvoisiksi.

– Aika väkevä kauden avaus, ei voi muuta sanoa. Olen tyytyväinen siihen, että pystyin heti kauden alussa jatkamaan sitä hyvien suoritusten sarjaa mihin jäin keväällä. Nyt on hyvä fiilis, eikä ole estettä onnistumiselle, kun koko kesä ja alkusyksy on mennyt valmistautumisen kannalta hyvin, Virtanen kertoi.

– Viime vuonna tapahtui jotain henkisellä puolella. Nyt 35 vuoden iässä kilpailemisesta on alkanut tulla kivaa. Kauan se kesti, mutta minulla on tapahtunut positiivinen muutos asennoitumisessa kilpailuihin.

Makar Suntsevin pisteet 60,43 riittivät lyhytohjelmassa 13. sijaan. Kolmoislutzin ja kolmoistulpin yhdistelmä sujui hieman takellellen, mutta kaksoisaksel ja kolmoisritti menivät puhtaasti.

– Ohjelmasta jäi hyvät fiilikset. Sääli että ohjelmassa tapahtui joitakin kauneusvirheitä. Ei ollut ihan niin laadukas kuin olisi voinut olla, Suntsev luonnehti luistelun jälkeen.

18-vuotiaalla kotkalaisella on tänä syksynä jo takanaan kaksi junioreiden GP-sarjan osakilpailua. Aikuisten sarjaan siirtyminen on teettänyt töitä lähinnä vapaaohjelman puolella.

– Vapaaohjelmaan piti harjoitella vielä askelsarja, kun sitä ei junioreissa ollut, oli vain koreografinen liikesarja.

Miesten kisaa johtaa Kanadan Roman Sadovsky 89,57 pisteellä.

Tulokset: http://www.deu-event.de/results/Nebelhorn_2022/CSGER2022/index.htm

Kuvassa Linnea Ceder keskiviikon harjoituksissa Oberstdorfissa.


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024