Kilpailutiedotteet

Nella Pelkonen ja Makar Suntsev JGP-kilpailussa Ranskassa

Nella Pelkonen aloitti kansainvälisen kilpailukautensa Ranskassa käydyssä Junior Grand Prix -kilpailussa sijoittumalla seitsemänneksi pistein 153,98. 17-vuotias tamperelaisluistelija loisti lyhytohjelmassa ja saavutti uudet ennätyspisteensä 58,42.

Lennokkaat kolmoisritti, kolmoislutz-kaksoistulppi ja kaksoisaxel sekä korkeimmalle eli nelostasolle arvioidut lentävä vaakapiruetti ja jalanvaihdollinen yhdistelmäpiruetti veivät Pelkosen lyhytohjelmakilpailun neljännelle sijalle.

– Ei hirveästi jäänyt mitään parannettavaa, vaikka toki aina jossain voi parantaa, mutta olen kyllä tosi tyytyväinen tähän, Pelkonen iloitsi.

Vapaaohjelman Pelkonen aloitti mallikkaasti kolmoislutz-kaksoisaxel- hyppysarjalla ja jatkoi onnistuneilla kaksoisaxel-euler-kaksoissalchowilla, kolmoisritillä ja kolmoisflipillä. Ohjelman loppuosaan osui kuitenkin harmittava kaatuminen kolmoistulppiin sekä -salchowiin ja lutzin jääminen ilmapalloksi.

– Vähän harmittaa, ei mennyt ihan nappiin eikä niin kuin suunnittelin. Mutta kyllä sinne tuli monta hyvääkin elementtiä, Pelkonen kommentoi.

Juniorinaisten sarjassa ylivoimaiseen voittoon luisteli Japanin Hana Yoshida 203,52 pisteellä.

Makar Suntsev sijalle 11

Makar Suntsev sijoittui juniorimiesten kilpailussa 147,30 pisteellä sijalle 11. Lyhytohjelmassa Suntsev hyppäsi kolmoislutz-kaksoistulpin, kaksoisaxelin ja kolmoisritin, mutta kompurointi askelsarjassa rokotti pisteitä.

– Ohjelman alkuosa oli ihan hyvä, mutta sitten alkoi askelsarja ja tuli tosi, tosi pahoja kompasteluja, Suntsev harmitteli.

Vapaaohjelmaan osui tällä kertaa alkukauden kompurointia hyppyjen alastuloihin, mikä näkyi myös ohjelmakokonaisuudessa.

– Jouduin koreografisesti jättämään jonkin verran liikkeitä pois ohjelmasta, koska olin hyppyjen epäonnistumisen vuoksi niin paljon myöhässä. Sain kuitenkin onneksi kasattu ohjelman koreografiseen liikesarjaan ja viimeiseen piruettiin, Suntsev kertoi.

Japanilaisluistelijoiden voittokulku jatkui myös juniorimiesten sarjassa, jossa voiton nappasi yli 20 pisteen erolla seuraavaan Shunsuke Nakamura yhteispistein 219,65.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2223/jgpfra2022/
Kuva: Nella Pelkonen, Makar Suntsev


Taitoluistelun SM-noviisien mitalit ratkottiin viikonloppuna Espoossa 17.3.2024
Team Fintasticille MM-hopeaa Sveitsistä 16.3.2024