Kilpailutiedotteet

Muodostelmaluistelun MM2025-kilpailut siirtyvät Helsinkiin

Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) myönsi lokakuussa 2022 muodostelmaluistelun MM-kilpailut järjestettäväksi Tampereelle 4.–5.4.2025. Nokia Arenan tapahtumakalenterin aikatauluhaasteista johtuen Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus päätti anoa kilpailun siirtämistä Helsingin jäähalliin, jonka siirron Kansainvälisen luisteluliitto (ISU) vahvisti kokouksessaan 7. lokakuuta 2023.  
 
Suomen Taitoluisteluliitolla on kokemusta ja osaamista muodostelmaluistelun arvokilpailujen järjestämisestä. Edellisen kerran liitto järjesti muodostelmaluistelun MM-kilpailut vuonna 2019 Helsingin jäähallissa. 
 
– Helsingin jäähallin puitteet ovat muodostelmaluistelulle tutut ja halli on katsojille helposti saavutettavissa. Meillä on ollut hyvä yhteistyö arvokilpailujen järjestelyjen osalta sekä Helsingin jäähallin että Helsingin kaupungin kanssa, joten tämä on sille luonnollinen jatkumo, kertoo Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo
 
Myös Helsingin kaupungissa iloitaan, että kilpailujen uudeksi paikaksi valikoitui kilpailutuksen jälkeen Helsingin jäähalli.  

– Olemme iloisia, että Helsinki saa jälleen toimia muodostelmaluistelun MM-kilpailujen näyttämönä. Kun kaikki tällä hetkellä kilpailupaikkaa tavoittelevat joukkueet ovat Helsingistä, on hienoa, että he pääsevät aidosti luistelemaan kotiyleisön edessä ja helsinkiläiset pääsevät taas nauttimaan maailmanluokan tapahtumatarjonnasta omassa kotikaupungissaan, toteaa Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen

Reilun kymmenen viime vuoden aikana Suomen Taitoluisteluliitto on järjestänyt taitoluistelun puolella useita arvokilpailuja: EM-kilpailut vuosina 2009 ja 2023, MM-kilpailut 2017 ja lisäksi Grand Prix -kilpailut syksyllä 2018 ja 2022. Muodostelmaluistelun MM-kilpailut on järjestetty kahdesti, vuosina 2011 ja 2019. 

Kuva: ©R1ku Exposures / Riku Laukkanen.

ISU:n tiedote


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024