Kilpailutiedotteet

Grand Prix Espoo 25.–27.11. ennakkoasetelmat

Kansainvälisen luisteluliiton Grand Prix -sarja jatkuu Espoossa Metro Areenalla 25.–27. marraskuuta 2022.
Grand Prix Espoo -kilpailussa Suomea edustavat yksinluistelijat Linnea Ceder, Emmi Peltonen, Jenni Saarinen ja Valtter Virtanen sekä jäätanssijat Juulia TurkkilaMatthias Versluis ja Yuka OriharaJuho Pirinen. Linnea Cederille ja Jenni Saariselle seniorisarjan GP-edustus on uran ensimmäinen. Molemmat jäätanssiparit ovat sen sijaan jo hakeneet kuluneella kaudella tuntumaa GP-jäiltä. Suomen ykkösparin titteliä tällä hetkellä kantava Turkkila-Versluis sijoittui Ranskan osakilpailussa seitsemänneksi. Kokemus edellisestä Suomessa järjestetystä GP-kilpailusta vuodelta 2018 on yhä tuoreessa muistissa.

– Meillä on hyvät muistot Helsingin GP-kotikisasta. Odotamme innolla, että pääsemme jälleen esiintymään kotiyleisön eteen. Tavoitteemme viikonloppuna on luistella kaksi ehjää ja onnistunutta suoritusta, Turkkila ja Versluis kertoivat.

Kärki kamppailee paikoista GP-finaaliin

Naisten sarjassa suosikkeina kilpailevat muun muassa hallitseva MM-hopeamitalisti ja Ranskan GP:n voittaja Belgian Loena Hendrickx sekä Japanin Mai Mihara, joka puolestaan luisteli Sheffieldin GP-kilpailun voittoon. Miesten sarjassa kirkkaimpana suosikkina Espoossa kilpailee 17-vuotias Ilia Malinin. Yhdysvaltalainen on kohahduttanut urheilumaailmaa onnistumalla ensimmäisenä luistelijana neljä ja puoli kierrosta sisältävässä neloisaxelissa. Jäätanssissa monivuotiset yleisön suosikit Kanadan Piper Gilles ja Paul Poirier lähtevät hienoisina suosikkeina kilpailuun. Parilla on takataskussaan jo voitto Kanadan osakilpailusta. Pariluistelussa Suomella ei ole osallistujaa mukana, mutta nuorten yksinluistelun maajoukkueessakin luistellut lappeenrantalainen Alisa Efimova edustaa kilpailussa Saksaa parinsa Ruben Blommaertin kanssa. Ennakkoasetelmiin nähden parille povataan viikonloppuna menestystä.

Grand Prix Espoo on yksi kuudesta sarjan osakilpailusta ja viimeinen, jossa on tarjolla paikkoja 8.–11. joulukuuta Italian Torinossa käytävään finaaliin. Suomelle avautui mahdollisuus toimia kilpailun järjestäjänä, kun Venäjän osakilpailu päätettiin siirtää toiseen maahan. Kilpailut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -kanavalla.

Osallistujat ja tulokset

https://results.isu.org/events/fsevent00113624.htm

Aikataulu, Espoo Metro Areena

Perjantai 25.11.2022   
13.00-14.05 PARILUISTELU – Lyhytohjelma
14.20 Avajaiset
14.54-16.25 NAISET – Lyhytohjelma

17.47-19.18 MIEHET – Lyhytohjelma
19.40-20.58 JÄÄTANSSI – Rytmitanssi

Lauantai 26.11.2022
12.45-14.02 PARILUISTELU – Vapaaohjelma
14.21-16.09 NAISET – Vapaaohjelma
Palkintojenjako

18.15-20.04 MIEHET – Vapaaohjelma
20.25-21.56 JÄÄTANSSI – Vapaatanssi
Palkintojenjako

Sunnuntai 27.11.2022 
14.00-16.30 Loppunäytös


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024