Kilpailutiedotteet

Taitoluistelun SM-kilpailut alkavat perjantaina

Taitoluistelun Suomen mestaruuskilpailut käydään tulevana viikonloppuna 15.–17.12.2023 Pirkkolan jäähallissa. Mestaruuksien lisäksi Suomen ykkösluistelijat tavoittelevat paikkoja tammikuussa 2024 Kaunasissa, Liettuassa pidettäviin EM-kilpailuihin, joihin Suomi on lunastanut kaksi paikkaa naisten sarjaan ja jäätanssiin. Miesten sarjaan ja pariluisteluun paikkoja on jaossa yksi kumpaankin. 
 
Etukäteisasetelmat seniorinaisten SM-kilpailuun ovat poikkeuksellisen jännittävät. Hallitsevan Suomen mestarin ja EM-kilpailuiden seitsemännen Lappeenrannan Taitoluistelijoita edustavan Janna Jyrkisen alkukausi on ollut alavireinen. Lähes kymmenen sentin pituuskasvu kesällä on aiheuttanut haasteita hyppyelementteihin. 
 
Sen sijaan viime vuoden SM-hopeamitalisti ja Season Best –tilaston piikkipaikkaa pitävä Nella Pelkonen (TapTL) on esittänyt alkukaudella vahvoja otteita ja parantanut ennätystään huimasti. Myös vuoden 2022 SM-pronssimitalisti Emmi Peltonen (HTK) on tehnyt vahvan paluun kisajäille pitkän sairastelun jälkeen. Hän pitää hallussaan tämän kauden naisten Season Best –tilaston toista sijaa. Paikkaa podiumilla tavoittelevat myös hallitseva SM-pronssimitalisti Minja Peltonen (EsJt), Olivia Lisko (EsJt), Oona Ounasvuori (ETK) ja Oulun Luistelukerhoa edustava Selma Välitalo.  
 
Miesten yksinluistelussa EM-paikasta ja Suomen mestaruudesta taistelevat tiukimmin Valtter Virtanen (PeSal) ja Makar Suntsev (KoTa).  
 
Jäätanssissa meitä valloittavat kaksi erinomaista paria Juulia Turkkila-Matthias Versluis sekä Yuka Orihara-Juho Pirinen. EM-kisakuntoaan ovat hiomassa myös pariluistelijamme Milania Väänänen ja Filippo Clerici. He kaikki edustavat Helsingin Luistelijoita.  
 
SM-mitalit jaossa myös junioreille 
 
SM-seniorien lisäksi mestaruudet ratkotaan SM-junioritasolla naisten ja miesten sarjoissa sekä jäätanssissa. Juniorinaisia on mukana 23 valintakilpailujen kautta paikan lunastanutta lupaavaa luistelijaa. Jäätanssipareja kisaan osallistuu ilahduttavasti neljä paria ja juniorimiehiä on mukana viisi. Juniorinaisten sarjassa Lappeenrannan Taitoluistelijoita edustavalla Iida Karhusella on hallussaan kauden parhaat pisteet. Juniorimiehissä ennakkosuosikkina lähtee Keravan Luistinseuran Matias Heinonen, ja juniorijäätanssissa ensimmäistä kautta yhdessä tanssivat Helsingin Luistelijoiden Hilda Taylor ja Nolen Hickey.  

SM-kilpailut yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa järjestää Helsingin Taitoluisteluklubi.  
Tästä lipunmyyntiin.

Mikäli et pääse paikan päälle katsomaan, voit seurata kisoja livenä lauantaina ja sunnuntaina osoitteessa skatingfinlandlive.fi ja Ruutu+ -kanavalla. Kilpailuja voit seurata myös YleTV2-kanavalta.

TV2 lauantaina 16.12. klo 17.15–18.55 kaikki samaan lähetykseen.
TV2 sunnuntaina 17.12. klo 14.30–15.30 jäätanssi ja miehet, klo 16.45–17.45 parit ja naiset.

Lisätietoja: 
Luistelujärjestykset ja tulokset  
Season Best -listaus 
Arvokilpailujen valintakriteerit


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024