Kilpailutiedotteet

Finlandia Trophy: Nella Pelkonen upeasti 4:nneksi

Finlandia Trophy Espoo huipentui sunnuntaina naisten vapaaohjelmakilpailuun. Suomen Nella Pelkonen oli sensaatiomaisesti vapaaohjelmien paras, mutta jäi kokonaiskilpailussa mitaleilta 0,30 pisteen erolla kolmanteen. Myös Emmi Peltonen ja Janna Jyrkinen loistivat Espoon Metro Areenan jäällä ja paransivat lyhytohjelmien jälkeisiä sijoituksiaan.

Lähes täydellisen kokonaisuuden luistellut Nella Pelkonen nousi kokonaiskilpailun neljänneksi pistein 179,31.

– Jäi sinne pieni helpottuminen yhteen kolmoishyppyyn, mutta olen kyllä tosi tyytyväinen. Viikonlopusta jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis, Pelkonen iloitsee. 

Ensimmäistä kauttaan aikuisten sarjassa luisteleva tamperelainen paransi piste-ennätystään peräti 25 pisteellä. 

Emmi Peltonen sijoittui kokonaiskilpailun seitsemänneksi yhteispistein 162,02. Peltonen avasi kautensa syyskuussa Montrealissa Kanadassa ja paransi nyt siellä keräämäänsä pistesaldoa yli 22 pisteellä. 

– Ihanaa olla kotiyleisön edessä. Vapaaohjelman koreografisissa sarjoissa saa vielä enemmän yleisöön kontaktia. Tunnetun musiikin ottaminen on riski, mutta toivon, että voin omalla tyylilläni tuoda siihen jotain uutta, tangon tahtiin yleisöä ihastuttanut Peltonen kuvailee.

Viime kaudella Suomea arvokilpailuissa edustanut Janna Jyrkinen keräsi Finlandia Trophy Espoossa 159,85 pistettä ja nousi sijalle 8.

– Olen tosi tyytyväinen. Olen iloinen, että sain ensimmäistä kertaa tällä kaudella tehtyä vaikeamman kolmois-kolmois-yhdistelmän. Päätin luistella tätä vapaaohjelmaa vielä toisen kauden, sillä koen, että minulla on tässä vielä näytettävää, viime kauden ohjelmallaan esiintynyt Jyrkinen kertoo. 

Finlandia Trophy Espoon naisten kilpailun voittoon luisteli Etelä-Korean Yelim Kim pistein 187,91. Toiseksi luisteli Japanin Rinka Watanabe pistein 180,36 ja kolmanneksi Georgian Anastasiia Gubanova pistein 179,61. 

Suomen neljäs naisedustaja Oona Ounasvuori joutui vetäytymään kilpailusta sairastumisen vuoksi. Emmi Peltonen että Nella Pelkonen kilpailevat seuraavan kerran viikon päästä Turussa järjestettävissä SM-valintakilpailuissa. Jyrkinen jatkaa kauttaan marraskuussa Grand Prix -sarjan kilpailuilla Ranskassa ja Espoossa. 


Tulokset


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024