Kilpailutiedotteet

Helsinki Rockettes kolmanneksi Budapest Cupissa

Muodostelmaluistelun Challenger-sarja jatkui viikonvaihteessa Budapest Cupilla Unkarissa. Osanottajiltaan MM-kilpailujen tasoisessa kilpailussa Helsinki Rockettes oli kolmas ja Team Unique neljäs kauden parhailla pisteillään. Voiton vei hallitseva maailmanmestari, Kanadan Les Suprêmes ja toisen tilan USA:n Haydenettes.

Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes oli myös lyhytohjelmallaan Vapautus kolmas, mutta tuossa vaiheessa kärkikolmikon tulokset olivat vielä yhden pisteen sisällä. Lyhytohjelmasta joukkue sai 77,30 pistettä.

– Lyhytohjelmassa jäi pieni virhe läpimenoon, Kun taso on kova, kaikki on tehtävä puhtaasti, valmentaja Kaisa Arrateig totesi.

Vapaaohjelmasta Manaus Helsinki Rockettes saavutti 151,73 pistettä. Kokonaistulos 229,03 nosti joukkueen kauden kotimaisten ennätystulosten kärkeen.

Vapaaohjelmassa Helsinki Rockettes jäi kanadalaisista ja yhdysvaltalaisista teknisissä tasoissa. Sen sijaan komponenteista joukkue keräsi kilpailun parhaat pisteet.

– Neljä tärkeintä elementtiä tippui vapaaohjelmassa tasoltaan, ja sinne jäi muutenkin parannettavaa. Saimme todella tärkeää palautetta kansainväliseltä paneelilta ja positiivista palautetta komponenttien puolelta. Nyt voi korjata, mitä teknisissä on jääty, ja meillä on muutenkin mahdollisuus parantaa. Jos kaikki olisi mennyt puhtaasti, pitäisi miettiä, millä eväillä eteenpäin, Arrateig painotti.

Valmentaja summasi esityksissä olleen paljon hyvää ja tulkinnallisesti vahvaa tekemistä.

– Oli kiva nähdä, että tuomaristo arvosti ohjelmia.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique nosti kauden ennätyksensä Budapestissa 227,90 pisteeseen. Joukkue oli sekä lyhytohjelmallaan Let It Be pistein 76,31 että vapaaohjelmallaan Lacrime d’Amore pistein 151,59 kilpailun neljäs.

Valmentaja Mirjami Penttisen mukaan joukkue ei yltänyt parhaimpaansa lyhytohjelmassa, ja vapaaohjelma oli tekemisen keskitasoa ja ok.

– Kummassakaan ohjelmassa ei nyt pystytty parhaimpaan. Nelostila ei riitä meille, ja taistelu jatkuu, Penttinen kommentoi.

Team Unique

Kilpailun voittaja Les Suprêmes saavutti tuloksen 234,60 pistettä ja toiseksi yltänyt Haydenettes 232,73 pistettä.

Molemmat maajoukkueet suuntaavat seuraavaksi French Cupiin Roueniin ja sitten Helsingissä 10.–11.2. luisteltavaan Marie Lundmark Trophyyn, jossa ne kohtaavat samoja joukkueita kuin Unkarissakin.

Junioreiden tulokset

Budapestin Challenger-kilpailun voitti USA:n Teams Elite 202,22 pisteellä. Toiseksi sijoittui Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior pistein 200,68 ja kolmanneksi Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic pistein 200,39.

Budapest Cupin tulokset.

Kuvat: VIlle Levijärvi
Artikkelikuvassa Helsinki Rockettes

Mozart Cup kilpailtiin samana viikonloppuna

Perinteinen Mozart Cup -kilpailu järjestettiin Salzburgissa Itävallassa 19.–20.1. Suomea edustanut Marigold IceUnity voitti kilpailun 213,23 pisteellä. Toiseksi sijoittui Saksan Skating Graces pistein 136,68.

Junioreiden sarjassa Suomi otti tuplavoiton, kun Musketeers voitti kilpailun 181,38 pisteellä. Reflections sijoittui tiukassa kilpailussa toiseksi 178,41 pisteellä ennen Yhdysvaltojen Northernettesia, jotka keräsivät kokonaistuloksen 175,23. Sun City Swing oli neljäs pistein 141,04. Junioreiden kärkikolmikko nähdään myös Helsingissä 10.–11.2.2024 luisteltavassa Marie Lundmark Trophyssa.

Mozart Cupin tulokset

Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024